Bon Bini Holland

Bon Bini Holland

TEKST Jah-Lisa Martina

BEELD Bon Bini Holland | Ferris ter Meer

Bon Bini Holland!

Hallo lieve lezers! Alles goed met jullie? Waarschijnlijk ben je net als wij nog volop aan het nagenieten van het Rotterdam Zomer Carnaval spektakel. En omdat we nog even heel graag in die Caribische vibe willen blijven hangen, nemen we jullie vandaag op een tropisch filmavontuur met niemand minder dan ras Antilliaan en Rotterdammer Jandino Asporaat. Deze man heeft met zijn 'Bon Bini Holland' filmreeks de Nederlandse bioscopen totaal op z'n kop gezet! Dus pak je kokosnoot cocktail erbij en geniet van deze hilarische ode aan Curaçao!


Van theater naar het witte doek

Jandino Asporaat kennen we natuurlijk allemaal van zijn energieke en humoristische theatershows. Maar wist je dat deze rasartiest ook een ware filmmaker is? In 2015 maakte hij zijn regiedebuut met 'Bon Bini Holland', een komedie over de Antilliaanse Robertico Florentina. 


Robertico is een brutale, maar charmante boef uit Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamde makelaardij die toeristen onderbrengt in huizen zonder toestemming van de eigenaar. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel oplicht, moet hij hem veel geld terugbetalen, maar dat geld heeft hij niet, dus vlucht hij naar Nederland. Wanneer Robertico de mooie Noelle Maduro ontmoet en ontdekt dat haar vader, Ken Maduro, een rijke zakenman is, heeft hij een plan. Als hij erin slaagt de rijke zakenman te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, zal hij geen problemen meer hebben. Zijn plan lijkt te slagen, maar wordt gecompliceerd wanneer Robertico verliefd wordt op Noelle. Zal hij doorgaan met zijn zwendel of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn?


Met zijn unieke mix van humor, romantiek en een vleugje maatschappijkritiek wist Jandino direct de harten van het Nederlandse publiek te veroveren. Komt bij: Die ondeugende lach en dat charismatische voorkomen van Asporaat maken het ook een aangename ervaring om te kijken!

My Daily Favorite - Bon Bini Holland 2

Bon Bini Holland 2

Wanneer Robertico (Jandino Asporaat) op het punt staat zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) ten huwelijk te vragen, besluit zij een "time-out" in te lassen. Vastberaden om haar terug te winnen, volgt Robertico haar naar Nederland.

Bij aankomst in Nederland ontdekt Robertico dat hij concurrentie heeft van de charmante en ideale schoonzoon Christiaan. Robertico schakelt zijn oude vrienden van FC Kip in: Sydney, Rajesh, Gerrie en tante Judeska. Samen zetten ze alles op alles om Noella's hart opnieuw te veroveren, zodat Robertico alsnog een ring om haar vinger kan schuiven. Maar hoe bewijs je dat je het perfecte huwelijksmateriaal bent, als alles wat je aanraakt in een fiasco verandert?


My Daily Favorite - Bon Bini Holland 3

Bon Bini Holland 3: De ultieme reünie

Alsof twee films nog niet genoeg waren, besloot Jandino er in 2022 nog een schepje bovenop te doen met 'Bon Bini Holland 3'.
Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip, wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfoodgigant 'Wicked Chicken'. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York loopt alles anders dan verwacht. Robertico moet zijn ware identiteit verbergen voor Zoë, het meisje van zijn dromen. Ondertussen willen de K.C. Kippers hun geliefde restaurant weer in eigen handen krijgen. Zal Robertico erin slagen zijn geheim te bewaren en de harten van zowel Zoë als de K.C. Kippers te winnen?



My Daily Favorite - Bon Bini op Curacao

Bon Bini Holland is een must-see!

Als je nog niet bekend bent met de 'Bon Bini Holland' filmreeks van Jandino Asporaat, dan is het hoog tijd om dat goed te maken. Deze films hebben alles wat een luchtige film nodig heeft: Humor, romantiek, actie en een prima dosis girl power. Bovendien krijg je er een gratis virtuele vakantie naar Curaçao bij. Wie wilt dat nou niet?


Wij zeggen: Check waar je de reeks kunt vinden, zet je tv, laptop of I-pad lekker in de tuin of op je balkon, prep die overheerlijke Antilliaanse lekkernijen, schenk een goed glas Sangria in en ga een ontspannen avondje Bon Bini bingen. En mocht je daarna spontaan in een vliegtuig naar de Cariben stappen, dan is dat geheel op eigen risico. Don't say I didn't warn you! 😉

Advertenties