Contratiempo

Contratiempo

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Netflix

Contratiempo op Netflix

Heb je zin in een avondje nagelbijten op de bank? Zet dan snel de Spaanse thriller 'Contratiempo' (Engelse titel: 'The Invisible Guest') op je Netflix watchlist! Deze film uit 2016, geregisseerd door Oriol Paulo, zit zo slim in elkaar dat je tot het laatste moment op het puntje van je stoel zit. Perfect voor een filmavond met vrienden of je lief!


Korte samenvatting zonder spoilers

In 'Contratiempo' volgen we het verhaal van de jonge zakenman Adrián Doria (Mario Casas). Hij wordt beschuldigd van moord op zijn minnares Laura (Bárbara Lennie) en zit in huisarrest te wachten op zijn proces. Vastberaden om zijn onschuld te bewijzen, huurt hij de ervaren strafpleiter Virginia Goodman (Ana Wagener) in.


Tijdens een nachtelijke voorbereidingssessie op zijn proces, vertelt Adrián zijn volledige verhaal aan Virginia. Via flashbacks zien we wat er precies gebeurd is en hoe Adrián in deze penibele situatie terecht is gekomen. Maar let op: niets is wat het lijkt in deze film. Elke keer als je denkt dat je het door hebt, gooit 'Contratiempo' het over een andere boeg. Je wordt constant op het verkeerde been gezet, wat de film razend spannend maakt.

De spannende Spaanse thriller Contratiempo - My Daily Favorite

Topcast en slimme plot

Eén van de sterke punten van de film is de cast. Hoofdrolspeler Mario Casas, bekend van één van de beste Spaanse series op Netflix 'Instinto', zet een sterke prestatie neer als de wanhopige Adrián Doria. Je leeft enorm met hem mee, ook al weet je eigenlijk nooit of hij nu de waarheid spreekt of niet. Dat maakt zijn personage fascinerend om naar te kijken.


Ana Wagener is briljant als de slimme advocaat Virginia Goodman. Ze heeft precies de juiste mix van scherpte en empathie. De gesprekken tussen haar en Adrián zijn de ruggengraat van de film. Langzaam maar zeker ontrafelen zij samen wat er daadwerkelijk gebeurd is, met alle plotwendingen van dien.


Ook qua cinematografie en soundtrack zit 'Contratiempo' goed in elkaar. De flashbacks zijn mooi in beeld gebracht en de muziek versterkt de spanning. Met een speelduur van 1 uur en 46 minuten kabbelt de film geen moment. Voor je het weet zit je alweer bij de ontknoping, die je gegarandeerd zal verrassen!


Vergelijkbare films

Hou je van dit soort thrillers met onverwachte plotwendingen? Dan zijn dit ook aanraders voor je:

- The Body (El Cuerpo), ook van regisseur Oriol Paulo
- The Invisible Man, met Elisabeth Moss
- Gone Girl, met Ben Affleck en Rosamund Pike
- Presumed Innocent, met Harrison Ford


Een absolute must-see

Al met al kunnen we stellen dat 'Contratiempo' een must-see is voor liefhebbers van spannende thrillers. De film houdt je van begin tot eind in zijn greep en is perfect voor een avondje ontspanning op de bank. Laat je meenemen in het web van leugens en intrige en ontdek stap voor stap de waarheid achter de moord op Laura. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze topper binnenkort nog eens te kijken!


Heb jij 'Contratiempo' al gezien of staat hij nog op je watchlist? Laat het ons weten in de comments op onze socials! En deel deze post vooral met je vrienden als je denkt dat zij deze film ook tof zouden vinden. Spreek ze maar vast uit voor een filmavond samen. Vergeet de popcorn en chips niet! 

Advertenties