Dit weekend is het Rotterdam Zomer Carnaval!

Dit weekend is het Rotterdam Zomer Carnaval!

TEKST Debbie

BEELD rotterdamunlimited.com

Rotterdam Zomer Carnaval!

Hé lieve lezers van My Daily Favorite, hebben jullie al zin in een feestje dit weekend? Ik wel hoor! Want raad eens? Het is weer tijd voor het Rotterdam Zomer Carnaval!  Dus trek je dansschoenen aan en bereid je voor op een explosie van kleur, muziek en gezelligheid in de Rotterdamse binnenstad.

Met ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en de meest indrukwekkende praalwagens, belooft het weer een spectaculair festijn te worden. De Zomercarnaval Straatparade is niet voor niets de grootste Caribbean street party van Nederland. En het mooiste van alles? IEDEREEN is uitgenodigd! Ja, jij dus ook! 

Een kleurrijke stoet vol energie

Stel je eens voor: een stoet van maar liefst 2,5 kilometer lang, gevuld met energieke dansers en danseressen van allerlei achtergronden, culturen en nationaliteiten. Gehuld in de meest spectaculaire kostuums hebben ze maar één missie: iedereen aan het dansen krijgen! En geloof me, dat gaat ze zeker lukken.

De Zomercarnaval Straatparade trekt door het centrum van Rotterdam en brengt overal waar ze komt een golf van vrolijkheid en positieve vibes. Dus geef je gewoon een dag lang over aan de magie van de parade en go with the flow! Dans mee, geniet van de muziek en laat je meevoeren door de feestelijke sfeer.

Rotterdam Zomer Carnaval!

Royalty Election en andere hoogtepunten

Maar wacht even, er is meer! Voorafgaand aan de Straatparade zijn er nog een aantal vaste programmaonderdelen die je niet mag missen. Zo vindt er enkele weken voor de parade de Royalty Election plaats, voorheen bekend als de Queen Election. Dit evenement markeert de officiële opening van het Zomercarnaval seizoen en is altijd een groot feest op zich.

En wat dacht je van de Rueda de Casino en de gezellige festivalmarkt, de Mercado? Ook deze onderdelen zijn vaste prik tijdens het Rotterdam Zomer Carnaval en zorgen voor nog meer sfeer en gezelligheid. Dus zorg dat je er op tijd bij bent en mis niets van dit geweldige evenement!

Feest mee en maak mooie herinneringen

Lieve lezers, ik kan jullie alleen maar aanraden om dit weekend naar Rotterdam te komen voor het Zomer Carnaval. Het is dé perfecte gelegenheid om even alle zorgen te vergeten, te genieten van het leven en mooie herinneringen te maken met je vrienden en familie.

Dus trek je mooiste outfit aan, zet je feestelijkste gezicht op en kom dansen, lachen en genieten in de Rotterdamse binnenstad. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. En wie weet, misschien kom je mij ook wel tegen in de feestende menigte!

Tot dit weekend allemaal! Laten we er samen een onvergetelijk Zomer Carnaval van maken! 

Advertenties