Van San Sebastian naar Bilbao

Van San Sebastian naar Bilbao

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Ferris ter Meer

Op weg naar Bilbao

Hier zijn we weer met het laatste deel van onze fantastische reis door Spanje. Na ons verblijf in het prachtige San Sebastian, besloten we om een auto te huren die we later konden inleveren bij het vliegveld van Bilbao. Want ja, alle goede dingen komen helaas ooit ten einde. Maar niet getreurd, we hadden nog genoeg avonturen voor de boeg!


Roadtrip door het berglandschap

Met onze huurauto reden we door het adembenemende berglandschap richting Bilbao. Onderweg maakten we nog een korte pitstop in het charmante Getaria. Eenmaal aangekomen in Bilbao, checkten we in bij het NH Collection hotel. En raad eens? Opnieuw deelden we het hotel met een stel voetbalmannen, dit keer van Atletico Madrid. Het lijkt wel alsof we ze achterna reizen! *knipoog*


De volgende ochtend begonnen we ons Bilbao avontuur met een workout in de spectaculaire gym op de topfloor van het hotel. Met zo'n uitzicht train je toch gleich een stuk fijner, nietwaar?

Oude centrum - Bilbao - My Daily Favorite

Ontdekking van het Casco Viejo

Na de training parkeerden we onze auto ergens centraal in het Casco Viejo, de oude binnenstad van Bilbao. Ondanks het lekkere weer was het hier verrassend rustig. We struinden over een gezellig rommelmarktje en genoten van een heerlijke smoothie to-go, terwijl we ons even lieten gaan in het speeltuintje. Je bent tenslotte nooit te oud om te spelen, toch?


Daarna namen we de Plaza del Funicular, een kabeltrammetje, omhoog naar het Artxanda Parkea. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de bergketen die de stad lijkt te omarmen. Nieuwsgierig als we zijn, besloten we daar eens naartoe te rijden. En dat was zeker de moeite waard! De natuur daar is werkelijk spectaculair en verrassend, met mooie vergezichten, bergen en stiekeme weggetjes waar je in het donker liever niet komt.

Vizcayabrug - Bilboa My Daily Favorite

Pintxos aan zee in Getxo

Na deze tocht besloten we helemaal af te dalen richting de zee, naar het badplaatsje Getxo. Hier deden we ons weer tegoed aan lekkere pintxos. Het plaatsje had wat ons betreft best wat overeenkomsten met Hoek van Holland. Vanaf het strand kijk je vooral uit op de havens van Bilbao.


Zwevend over het water bij de Vizcayabrug

De volgende dag bezochten we een heel bijzonder bouwwerk: de Vizcayabrug. We zwierven vlak over het water heen en liepen helemaal boven in de constructie terug. Wederom genoten we van een spectaculair uitzicht!


Nadien reden we terug naar de oude binnenstad, waar je net als in veel Spaanse steden een Plaza Real vindt (zoals in Barcelona). Hier heet het Plaza Nueva en hier eet je zonder meer de lekkerste pintxos van Bilbao. Hoewel menig toeristenblad Gure-Toki aanraadt, probeerden wij de buurman SorginZulo. En wat een heerlijk eten was dat weer!

Plaza Nueva Bilbao - My Daily Favorite

Overnachten in een AirB&B in Santutxu

Voor de laatste dagen in Bilbao besloten we, ondanks onze fantastische ervaring in het NH Hotel, toch een AirB&B te boeken. In de heerlijke volkswijk Santutxu vonden we dit nieuwe pareltje.


Vanuit hier wandelden we lekker naar de foodmarkt, waar we - hoe kan het ook anders - weer tegoeddeden aan een nieuwe lading pintxos. Hmm, ik krijg er alweer trek van!


Afsluiten met kunst in het Guggenheim Museum


We sloten onze laatste dag af met een ochtend in het Guggenheim Museum. Een must-see als je in Bilbao bent! De architectuur van het gebouw is op zichzelf al een kunstwerk en de collectie is indrukwekkend.


En zo kwam er een einde aan ons geweldige Spaanse avontuur. Van San Sebastian tot Bilbao, we hebben genoten van de heerlijke pintxos, de prachtige natuur, de indrukwekkende bezienswaardigheden en de Spaanse gastvrijheid. Hopelijk hebben jullie net zoveel plezier beleefd aan het lezen van onze reisverhalen als wij aan het beleven ervan. Tot de volgende reis!

Advertenties