Aardbeien en Rabarber crumble

 Aardbeien en Rabarber crumble

TEKST Annemieke de Groot

BEELD Eef

Met aprilse grillen in volle gang, kunnen we wel wat zomerse smaken gebruiken om ons op te vrolijken. Terwijl de regen tegen de ramen klettert en de wind om het huis giert, is er geen beter moment om de keuken in te duiken voor een beetje troost en warmte. Dus, waarom niet de lente zelf in huis halen met een heerlijke, huisgemaakte traktatie? Ontdek onze verrukkelijke crumble met sappige aardbeien en knapperige rabarber - een smaakexplosie die zelfs de somberste aprildagen doet stralen!


Recept: Aardbeien en Rabarber crumble


Ingrediënten:

  • - 500 g aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • - 300 g rabarber, in stukjes gesneden
  • - 100 g kristalsuiker
  • - 1 eetlepel maïzena
  • - 1 theelepel vanille-extract
  • - Sap van 1 citroen
  • - 150 g bloem
  • - 100 g boter, in blokjes gesneden
  • - 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • - Snufje zout


Instructies:

  1. 01. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met boter of bakspray.


  1. 02. Begin met het bereiden van de rabarber. Was de stelen grondig en snijd ze in stukjes, waarbij je de uiteinden weggooit.


  1. 03. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes.

  2. 04. Doe de rabarber en aardbeien in een steelpannetje en voeg de kristalsuiker toe. Verwarm dit mengsel op laag tot middelhoog vuur, af en toe roerend, tot de rabarber zacht wordt en uit elkaar valt.

  3. 05. Maak een papje van de maïzena en wat water, en voeg dit toe aan de compote om het te binden. Voeg ook het citroensap en vanille-extract toe, en roer goed door.

  4. 06. Giet de compote in de voorbereide ovenschaal. Wees voorzichtig, het mengsel is heet.

  5. 07. In een aparte kom, meng de bloem, lichtbruine basterdsuiker en een snufje zout. Voeg de blokjes boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op broodkruimels lijkt.

  6. 08. Strooi het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal.

  7. 09. Bak de crumble in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het fruit borrelt aan de randen.

  8. 10. Haal de crumble uit de oven en laat hem iets afkoelen voordat je hem serveert.


Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Nou, we zijn heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat het ons hier weten en geniet er lekker van.
Zelfs op deze regenachtige dag!

Advertenties