Paasbrunch met zelfgemaakt paasbrood

Paasbrunch met zelfgemaakt paasbrood

TEKST Wilma Schoon

BEELD Ksenia Chernaya | ROMAN ODINTSOV

Paasbrunch met zelfgemaakt paasbrood

Morgen is het Pasen en wat is er lekkerder dan je vrienden of familie een heerlijke Paasbrunch voor te schotelen? Een van de absolute hoogtepunten van zo'n brunch is natuurlijk het paasbrood. En wat nou als ik je vertel dat je dit jaar zelf je paasbrood kunt maken? Het is niet alleen leuk om te doen, maar het resultaat zal je gasten versteld doen staan. In deze blogpost deel ik graag een smakelijk recept en een paar handige tips voor het bereiden van een onvergetelijke paasbrunch.


Ingrediënten

Voordat we beginnen met het recept, laten we eens kijken naar de ingrediënten die je nodig hebt:


- 500 gram bloem

- 7 gram droge gist

- 50 gram suiker

- 250 ml lauwwarme melk

- 125 gram boter (op kamertemperatuur)

- 2 eieren

- 1 theelepel zout

- 100 gram rozijnen

- 50 gram gehakte amandelen

- 1 theelepel kaneel

- 1 theelepel vanille-extract


Nu we alles in huis hebben, kunnen we aan de slag. Volg deze stappen om je eigen paasbrood te maken:


Aan de slag:

Stap 1: Bereid het deeg voor

- Meng de bloem, gist en suiker in een grote kom.

- Voeg de lauwwarme melk toe en roer goed door.

- Voeg de boter, eieren en zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

- Laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek, bedekt met een vochtige doek.


Stap 2: Voeg de vulling toe

- Meng de rozijnen, gehakte amandelen, kaneel en vanille-extract in een aparte kom.

- Kneed de vulling voorzichtig door het gerezen deeg.


Stap 3: Vorm het paasbrood

- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

- Rol elk stuk uit tot een langwerpige lap van ongeveer 1 centimeter dik.

- Vouw de lange zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een broodvorm.

- Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat.


Stap 4: Laat het paasbrood opnieuw rijzen

- Bedek de broden met een vochtige doek en laat ze nogmaals ongeveer een uur rijzen.


Stap 5: Bakken maar!

- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

- Bak het paasbrood gedurende 30-35 minuten, totdat het mooi goudbruin is.


En voilà, jouw zelfgemaakte paasbrood is klaar om geserveerd te worden! Snijd het in mooie plakken en serveer het met een klontje boter. Je gasten zullen versteld staan van de heerlijke geur en de smaak van dit ambachtelijke paasbrood.


Extra tips 

Nu je de basis hebt voor een fantastische paasbrunch, wil ik je graag een paar extra tips geven om de ervaring nog specialer te maken:


- Voeg wat poedersuiker toe aan het paasbrood voordat je het serveert, voor een extra feestelijke touch.

- Maak een heerlijke glazuur van poedersuiker en water, en besprenkel het paasbrood ermee voor een extra zoete smaak.

- Serveer het paasbrood met wat vers fruit en een selectie van hartig beleg, zoals kaas en vleeswaren, voor een gevarieerde brunchtafel.

- Zorg voor een gezellige sfeer door de tafel mooi te dekken met vrolijke paasdecoraties.


Met deze tips en het heerlijke recept voor zelfgemaakt paasbrood ben je helemaal klaar om je vrienden en familie te verrassen met een onvergetelijke Paasbrunch. Geniet van het samen zijn en de smakelijke gerechten. Fijne Paasdagen gewenst!


P.S.: Vergeet niet om een stukje paasbrood voor jezelf te bewaren. Je hebt het verdiend na al dat harde werk!

Advertenties