Vegetarische groente lasagna

Vegetarische groente lasagna

TEKST Wilma Schoon

BEELD Alleksana & Edwin Jaulani

Vegetarische groente lasagna

Hallo My lieve favorites! Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht dat vol zit met smaakvolle groenten? Zoek niet verder, want vandaag gaan we het hebben over vegetarische groente lasagna! Dit hartverwarmende gerecht is perfect voor iedereen die graag geniet van een voedzame maaltijd zonder vlees. Of je nu al vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe manieren om meer groenten in je dieet op te nemen, deze lasagna zal zeker indruk maken. Dus pak een kopje thee en laten we beginnen!


De voordelen van vegetarische lasagna

1. Rijk aan voedingsstoffen: Groenten zoals courgette, paprika, champignons en spinazie zijn allemaal rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Door deze groenten in lasagna te verwerken, krijg je een breed scala aan gezondheidsvoordelen binnen.


2. Bevordert gewichtsverlies: Als je probeert af te vallen of gewoon wilt letten op je calorie-inname, dan is vegetarische lasagna een geweldige keuze. Het bevat minder verzadigd vet en calorieën in vergelijking met traditionele lasagna met vlees.


3. Makkelijk aan te passen: Het mooie van dit gerecht is dat het eindeloos kan worden aangepast aan jouw smaakvoorkeuren en seizoensgroenten. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende groentecombinaties en kruiden om jouw perfecte lasagna te creëren.


Het recept

Ingrediënten:

- 9 lasagnevellen

- 2 courgettes, in dunne plakjes gesneden

- 1 rode paprika, in blokjes gesneden

- 200 g champignons, in plakjes gesneden

- 200 g verse spinazie

- 500 ml tomatensaus

- 250 g ricotta kaas

- 150 g mozzarella kaas, geraspt

- Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt

- Zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en leg ze apart.

Stap 3: Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakjes tot ze lichtbruin zijn aan beide zijden. Haal ze uit de pan en zet apart.

Stap 4: In dezelfde pan voeg je wat meer olijfolie toe en bak je de rode paprika en champignons tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de spinazie toe en kook totdat deze is geslonken.

Stap 5: Voeg de tomatensaus toe aan het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat sudderen gedurende 5 minuten.

Stap 6: Nu is het tijd om de lasagna op te bouwen. Begin met een laagje van het groentemengsel in een ovenschaal. Leg hierop een paar lasagnevellen en verdeel er wat ricotta kaas overheen. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje mozzarella kaas bovenop.

Stap 7: Bak de lasagna in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.

Stap 8: Haal de lasagna uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Bestrooi met verse basilicumblaadjes voor extra smaak.


En klaar!

En daar heb je het, lieve lezers - een heerlijke vegetarische groente lasagna die niet alleen goed smaakt, maar ook boordevol gezonde voedingsstoffen zit! Of je nu al vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar nieuwe manieren om meer groenten in je dieet op te nemen, dit gerecht zal zeker voldoen aan jouw verwachtingen. Dus waar wacht je nog op? Haal die groenten in huis en ga aan de slag met dit fantastische recept! Eet smakelijk!


PS: Als je nog restjes over hebt (maar dat betwijfel ik), kun je ze bewaren in de koelkast voor maximaal 3 dagen of invriezen voor later gebruik.

Advertenties