Tips om dit weekend te doen

Tips om dit weekend te doen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Cottonbro Studio

Het Holland Dance festival

Het Holland Dance festival is een van de meest opwindende en veelzijdige dansfestivals ter wereld. Elk jaar komen choreografen en dansiconen van over de hele wereld naar Nederland om hun talent te tonen en het publiek te betoveren met adembenemende optredens. Of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoon graag danst in je vrije tijd, dit festival heeft voor ieder wat wils. Naast fantastische optredens vind je hier ook boeiende workshops waar je kunt leren van de beste dansers en choreografen. Of je nu geïnteresseerd bent in moderne dans, ballet, hiphop of andere genres, er is altijd wel iets dat bij jouw smaak past. Het is een geweldige kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je passie voor dans verder te ontdekken.


Tennisliefhebber?

Tennisliefhebbers kunnen genieten van de ABN Amro Open in AHOY Rotterdam: Een prestigieus tennistoernooi dat behoort tot één van de belangrijkste toernooien ter wereld. Er zijn naast het tennissen ook verschillende leuke activiteiten te beleven en interessante masterclasses te volgen. Honger? Een rijkelijk aanbod aan foodtrucks 
voorzien je van een smakelijke diversiteit aan lekkernijen!

Negenmaanden beurs

Voor ouders (in spe) is er de 9 maanden beurs in RAI Amsterdam, waar alles draait om zwangerschap, opvoeding en gezinsleven. Er zijn tal van activiteiten voor het hele gezin en workshops waar je kunt leren over verschillende aspecten van het ouderschap. En als de mannen even genoeg hebben van al die babypraat, kunnen ze ontspannen in het papacafé met een biertje in de hand.


Liever dansen?

Als je 's avonds liever een drankje wilt doen met vrienden, dan zijn er ook genoeg leuke bars en clubs om te bezoeken. In Almere kun je bijvoorbeeld losgaan op de grootste hits uit de jaren 70 en 80 op de Disco-Boot. Heb je de boot gemist? No worries: Een dag later meert ie alweer aan in Amsterdam. 

Tropische vibes

En als je Valentijnsdag niet zo romantisch was als verwacht, kun je jouw date vinden bij Fiesta Macumba San Valentin Special in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Dit Caribische feest staat bol van reggaeton, salsa, dancehall en baile funk.


Techno

Voor de liefhebbers van techno is er Soenda Indoor Festival in De Fabrique in Utrecht. Hier kun je genieten van snoeiharde technobeats en helemaal opgaan in het geluid.

Kortom, er is genoeg te beleven deze maand! Of je nu wilt dansen, tennissen of gewoon plezier wilt maken met vrienden en familie, er is altijd wel iets leuks te doen in Nederland. Dus pak je agenda erbij en plan je volgende avontuur!

Advertenties