Wat ga jij doen op Koningsdag?

Wat ga jij doen op Koningsdag?

TEKST Roos de Jager

BEELD Expatica

Wat ga jij doen op Koningsdag?

Koningsdag staat weer voor de deur, en dat betekent één ding: Nederland kleurt oranje! 🧡 Maar eh, heb je al plannen? Geen zorgen als je nog niet weet wat je gaat doen. Ik ben hier om je een handje te helpen met wat creatieve en feestelijke tips om van deze Koningsdag een knaller te maken. Dus, trek je oranje outfit maar uit de kast, want we gaan ervoor!


Thuisblijvers opgelet!

Niet iedereen is een feestbeest, en dat is oké! Ook thuis kun je Koningsdag groots vieren. Wat dacht je van een oranje bakmarathon? Trommel je huisgenoten of familie op en bak de lekkerste oranje lekkernijen. Oranje tompoucen, worteltaart, oranje koekjes... De keuken ruikt heerlijk, en je hebt meteen wat lekkers voor bij de koffie.


Of organiseer een koninklijke filmavond. Zet een playlist samen met films en series die iets met koningen, koninginnen of de Nederlandse geschiedenis te maken hebben. De nieuwe serie over het leven van Koningin Maxima. Of wat dacht je van 'Aanmodderfakker' voor een lach en een traan. Vergeet de oranje popcorn niet!


Activiteiten in de buitenlucht

Voor de avonturiers en zonliefhebbers zijn er genoeg activiteiten buitenshuis. Een fietsroute in oranjestijl is de perfecte manier om actief bezig te zijn en tegelijkertijd van het mooie weer te genieten. Zoek een mooie route uit in de buurt en versier je fiets met oranje slingers en ballonnen. Fietsen maar!


En dan hebben we natuurlijk de traditionele vrijmarkten. Trek je oude spullen uit de kast en claim je plekje of struin de kraampjes af op zoek naar unieke vondsten. Vergeet niet te onderhandelen; dat hoort er helemaal bij!
Let je er wel op dat je niet alles zomaar wegdoet? Je kunt namelijk van veel van je oude kleding ook weer nieuwe trendy fashion items maken! Hoe? Dat lees je hier!


Feesten maar!

Wil je dansen tot je erbij neervalt? Er zijn door heel Nederland Koningsdagfestivals waar je los kunt gaan op muziek van top-DJ's en bands. Check de lokale evenementenkalender voor wat er in jouw buurt gebeurt en vergeet niet je tickets op tijd te kopen.


Of misschien is een boottocht meer jouw ding. De grachten staan bekend om de gezellige bootjes vol feestvierders op Koningsdag. Huur een bootje met een groep vrienden, neem wat snacks en drankjes mee, en varen maar! Zorg wel dat je de regels kent en respecteert, zodat iedereen een leuke dag heeft.


Creatief met kinderen

Koningsdag is ook voor de kleintjes een groot feest. Organiseer een speurtocht met oranje thema in je buurt of eigen tuin. Verstop kleine oranje voorwerpen of briefjes met raadsels en laat de kinderen op avontuur gaan. 


Of wat dacht je van een koninklijke knutselmiddag? Maak samen kroontjes, zwaarden, toverstaven of mooie tekeningen. Met wat oranje verf en glitters tover je zo de meest fantastische creaties tevoorschijn.


Oranje boven!

Wat is Koningsdag zonder een beetje oranje in je glas? Maak je eigen oranje cocktails of mocktails voor een feestelijk tintje. Experimenteer met sinaasappelsap, oranje limonade, prosecco of wat je maar lekker vindt. Voeg een scheutje grenadine toe voor een extra koninklijk effect. En voor de kleintjes? Oranje ranja doet het altijd goed!


Zo, nu ben je helemaal klaar om van Koningsdag een onvergetelijk feest te maken. Of je nu binnen blijft, de natuur in gaat of de dansvloer onveilig maakt, er is voor ieder wat wils. Trek je oranje outfit aan, hijs de vlag en vieren maar! 🎉


Heb jij nog meer leuke ideeën voor Koningsdag? Deel ze gerust in de reacties op onze socials! 
Fijne Koningsdag!

Advertenties