Leuke buitensporten die je kunt doen

Leuke buitensporten die je kunt doen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Holofit.nl

Snijdende kou

Brrr, de koude wintermaanden zijn weer aangebroken! Terwijl sommige mensen zich het liefst opkrullen onder een warm dekentje met een kop hete chocolademelk, zijn er ook sportieve zielen die niet bang zijn voor een beetje kou. Ben jij zo iemand? Dan hebben we goed nieuws voor je! In Nederland zijn er tal van sporten die je kunt beoefenen, zelfs tijdens deze snijdende kou. In deze blogpost zullen we enkele van deze wintersporten met jou bespreken.


1. Schaatsen:

Als we denken aan wintersporten in Nederland, is schaatsen ongetwijfeld de eerste activiteit die in ons opkomt. Natuurlijk is de kans op een elfstedentocht steeds kleiner aan het worden, maar met een overvloed aan bevroren meren, kanalen en kunstijsbanen biedt ons land talloze mogelijkheden om de schaatsen onder te binden. Lekker je eigen schaatsmarathon rijden of pirouettes draaien op je kunstschaatsen: Er is ruimte genoeg om te doen wat jij wilt doen. Dus trek die warme sokken aan en laat het ijs onder je voeten kraken!


2. Wintersport in SnowWorld:

Buitensport binnen: Hoewel ons landje nou niet echt heel bekend staat om zijn bergen, hebben we wel onze eigen indoor skihallen zoals SnowWorld. Hier kun je genieten van wintersportactiviteiten zoals skiën en snowboarden, zonder dat je naar het buitenland hoeft te reizen. Of je nu beginner bent of al ervaren, SnowWorld biedt verschillende pistes en lessen voor alle niveaus. 


3. Winterwandelen:

Voor degenen die graag in beweging willen blijven maar niet per se de adrenaline van wintersporten nodig hebben, is winterwandelen een geweldige optie. Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar je kunt genieten van een serene wandeling in de winterse omgeving. Trek je warmste kleding aan, neem een thermoskan met hete chocolademelk mee en ontdek de betoverende schoonheid van het winterlandschap.


4. Fatbiken:

Eentje die we niet direct bedacht hadden, maar wat volgens onze jongste stagiaire toch zwaar aan populariteit terrein wint: Fatbiken. Met deze speciale fietsen, uitgerust met extra brede banden, kun je gemakkelijk door sneeuw en modder navigeren. Het geeft je de vrijheid om te fietsen op plaatsen waar normale fietsen niet kunnen komen. Dus laat die off-road fietstochten niet wachten tot de lente en stap nu al op die fatbike! Vergeet alleen niet je navigatie app te downloaden, want als je gaat lopen dwalen gaat de lol er natuurlijk snel vanaf.


5. IJshockey:

Voor degenen die houden van teamsport en wat competitie tijdens deze koude maanden, is ijshockey dé sport bij uitstek. Er zijn verschillende ijsbanen in Nederland waar je kunt genieten van deze snelle en dynamische sport. Of je nu al ervaren bent of gewoon wilt proberen of het iets voor jou is, er zijn vaak mogelijkheden om mee te doen aan clinics of recreatieve wedstrijden.


6. Winterzwemmen: 

Oké, we geven onmiddelijk toe dat dit misschien niet voor iedereen is weggelegd, maar als je echt lef hebt, kun je overwegen om te gaan winterzwemmen! Er zijn diverse verenigingen in Nederland die zich richten op deze extreme sport. Duik in het ijskoude water en ervaar de adrenalinekick die het met zich meebrengt. Maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat je dit doet onder begeleiding van experts.


7. Bootcamp

We sluiten af met een weer iets meer reguliere variant van buitensport: Bootcamp. Rennen, springen, jumping jacks, squats en burpees: Zomaar enkele oefeningen die je kunt doen om lekker warm te blijven, je conditie op peil te houden en wellicht weer wat kerstkilo's eraf te halen. Vaak worden er bootcamps in de buurt gegeven en anders kun je natuuurlijk ook gewoon met een paar vrienden of buren een bootcamptrainer inhuren. 


Winterblues

Dus, laat die winterblues niet toe om je binnen te houden! Er zijn genoeg sporten die je kunt beoefenen in Nederland, zelfs tijdens deze snijdende kou. Of je nu houdt van schaatsen, skiën of wandelen, er is voor elk wat wils. Dus trek die warme kleding aan, verzamel je moed en ga naar buiten om te genieten van de prachtige winterse activiteiten die ons land te bieden heeft!


Blijf actief, blijf fit en blijf warm!

Advertenties