De 7 lekkerste Aziatische gerechten

De 7 lekkerste Aziatische gerechten

TEKST Wilma Schoon

BEELD Markus Winkler & Anthony Leong

De 7 lekkerste Aziatische gerechten

Houd je van exotische smaken en spannende culinaire avonturen? Je weet het: Dan ben je bij mij aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we een culinair rondje maken over het grootste continent op aarde. Bereid je voor op een heerlijke reis door de Aziatische keuken en laten mij jou overtuigen van enkele van de meest verleidelijke gerechten die deze diverse en rijke cultuur te bieden heeft. Of je nu een doorgewinterde foodie bent of gewoon graag nieuwe smaken wilt proberen: Ik beloof je een ware smaaksensatie!


1. Pad Thai - Thailand's Meesterwerk

We beginnen onze culinaire ontdekkingsreis met een klassieker uit Thailand - Pad Thai. Dit populaire noedelgerecht is een harmonieuze mix van zoet, zuur, zout en pittig. Met tamarinde, vissaus, limoen, garnalen of tofu en knapperige groenten is Pad Thai een explosie van smaken die je niet mag missen.


2. Sushi - Japanse Perfectie

Wie kent sushi niet? Deze iconische Japanse lekkernij is niet alleen vis in zeewier gerold; het is veel meer dan dat! De combinatie van verse vis, perfect gekookte rijst en subtiele kruiden maakt sushi tot een gastronomisch hoogstandje. Probeer verschillende soorten zoals nigiri, maki of sashimi om de diversiteit van deze Japanse delicatesse te ervaren.


3. Biryani - India's Geurige Schat

Als je van geurige specerijen en complexe smaken houdt, dan moet je zeker Biryani proberen. Dit rijstgerecht uit India is een smaakexplosie van basmatirijst, vlees (zoals kip of lam), kruiden en aromatische specerijen zoals kardemom, kaneel en saffraan. Elk hapje is een feest voor je smaakpapillen!


4. Dim Sum - Een Chinese Delicatesse

Dim Sum is niet alleen een gerecht, het is een hele culinaire ervaring! Deze kleine gestoomde of gefrituurde hapjes zijn onweerstaanbaar lekker en perfect om te delen met vrienden of familie. Van gestoomde dumplings tot heerlijke loempia's en knapperige garnalenballetjes - Dim Sum biedt voor elk wat wils.


5. Pho - Vietnam's Verslavende Noedelsoep

Pho is de nationale trots van Vietnam en staat bekend om zijn verkwikkende bouillon gevuld met rijstnoedels, malse plakjes rundvlees of kip, verse kruiden zoals basilicum en koriander, en een vleugje limoen. Deze hartverwarmende soep is de perfecte keuze op een regenachtige dag of als je gewoon zin hebt in iets hartigs en bevredigends.


6. Kimchi - Koreaanse Gefermenteerde Groenten

Kimchi mag niet ontbreken in deze lijst van Aziatische gerechten die je geprobeerd moet hebben! Dit bijgerecht uit Korea bestaat uit gefermenteerde groenten zoals kool, radijs en komkommer, op smaak gebracht met knoflook, gember en hete chili pepers. Kimchi voegt een pittige en verfrissende smaak toe aan elke maaltijd.


7. Saté - Indonesische Smaakbom

Saté is een populaire streetfood-snack uit Indonesië die je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Het bestaat uit malse stukjes vlees (vaak kip of varkensvlees) gemarineerd in een rijke saus van pinda's, sojasaus en kruiden. Gegrild op houten spiesjes, geserveerd met rijst of noedels en een pikante pindasaus, is saté een waar genot voor de zintuigen.


Loopt het water je al in de mond?

De Aziatische keuken biedt een schat aan heerlijke gerechten die je smaakpapillen gegarandeerd laten kletteren. Van die heerlijke zoetzure Pad Thai tot de hartverwarmende Pho en alles daartussenin. Er is voor elk wat wils! Wil je het recept en de bereidingswijze van me ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected] en ik zorg ervoor dat je ze ontvangt!


Nou, ik ga terug naar de keuken! Geniet van deze culinaire ontdekkingstocht hè? 
Eetsmakelijk! 


Ps. 

Als je niks te doen hebt, kan je dit weekend ook naar de Heroes made in Asia-beurs in Gorinchem. Hier vind je al deze gerechten kant en klaar.
Scheelt je boodschappen en je hebt direct een leuk en lekker uitje! 


Advertenties