Heroes made in Asia

Heroes made in Asia

TEKST Roos de Jager

BEELD Heroes made in Asia

Smikkelend door Azië in Nederland

Wie houdt er niet van Aziatisch eten? Sushi, kipsaté, loempia’s, pad thai... Nederlanders zijn er dol op! Maar wist je dat Zuidoost-Azië nog veel meer heerlijke gerechten te bieden heeft? Tijdens het evenement Heroes Made in Asia kun je dit weekend smullend een culinaire reis maken door dit prachtige werelddeel. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook leren hoe je zelf deze overheerlijke gerechten kunt bereiden onder begeleiding van Japanse chefs. Dus pak je agenda erbij en reserveer 24 en 25 februari voor Heroes Made in Asia!


Hier scoor je de lekkerste streetfood

China, Indonesië, Japan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea staan bekend om hun verrukkelijke streetfood met een hoog comfort food gehalte. Tijdens Heroes Made in Asia kun je de lekkerste gerechten en snacks uitproberen. Denk aan Koreaanse corndogs, bao buns en gyoza. En dat is nog maar een kleine greep uit het brede aanbod op de Food Market van het evenement. Hier maak je kennis met bijzondere gerechten zoals tteokbokki, taiyaki en mandu. Maar ook klassiekers als loempia’s en saté ontbreken niet. Ben jij een zoetekauw? Dan zit je goed met geschaafd ijs, mochi, mango sticky rice of bingsu.


Leuke demonstraties

Maar Heroes Made in Asia biedt meer dan alleen heerlijk eten. In het Food Theater worden er leuke demonstraties gegeven door professionals van Osaka Ball en Imoto. Zij leren je alles over authentiek Japans en Chinees eten. Het Japanse team van Osaka Ball weet als geen ander hoe je de lekkerste takoyaki maakt. Naast het serveren van gerechten zoals takoyaki en fried chicken op hun eigen kraam op de Food Market, geven de chefs ook demonstraties in het Food Theater. Ze laten zien hoe je deze heerlijke hartige deegballetjes met octopus vult.


My Daily Favorite - Heroes made in Asia (6).jpeg 380.9 KB


Chef Lei Zhou 

Altijd al willen weten hoe je zelf nigiri of sushirollen kunt maken? Chef Lei Zhou van Fusion uit Gorinchem en Imoto uit Utrecht laat het je graag zien. Ook voor een dampende kom ramen ben je bij haar aan het juiste adres. Zhou leert je alle ins en outs over perfect gekookte noodles en welke ingrediënten jouw ramen naar een hoger niveau tillen. Daarnaast zal zij ook een authentiek Chinees Nieuwjaarsgerecht bereiden voor alle bezoekers van het evenement.


Aziatische (pop)cultuur

Maar er is nog meer te zien tijdens Heroes Made in Asia! Dit tweedaagse evenement staat volledig in het teken van Aziatische (pop)cultuur. Naast de Food Market en het Food Theater kun je ook shoppen bij talloze merchandise kraampjes, gamen tot je erbij neervalt, cosplay wedstrijden bijwonen en zelfs jouw favoriete manga artiest ontmoeten.


Wil jij dit niet missen? Kijk dan snel op de website made-in-asia.nl voor meer informatie over het volledige programma en entreetickets. Geniet van het beste wat de Aziatische cultuur te bieden heeft tijdens Heroes Made in Asia. We zien je daar!

Ps: Over Aziatische helden gesproken: Heb je deze toffe Koreaanse serie al gezien?

Advertenties