Caramel Pecan Appeltaart

Caramel Pecan Appeltaart

TEKST Wilma Schoon

BEELD Carlina Country

Caramel Pecan Appeltaart

My Daily Favorite van vandaag is een heerlijk recept uit oma's keuken. Een gerecht dat de warme, geruststellende smaken van de herfst hoogstpersoonlijk met jou viert: De Caramel Pecan Appeltaart. In deze appeltaart komen de zoete, boterachtige tonen van karamel samen met de knapperigheid van pecannoten en de klassieke smaak van kaneel, allemaal ingekapseld in een perfect gebakken korst. Het is een culinair meesterwerk dat je smaakpapillen versteld zal doen staan én je huis zal doen vullen met de onweerstaanbare geur van herfst.
Dus trek je schort aan, verwarm de oven alvast voor en bereid jezelf en de mensen om je heen alvast voor op een lekkernij waar men nog lang over na gaat praten!

Ingrediënten:

Voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 125 gram koude boter, in blokjes gesneden
- 50 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1/2 theelepel zout

Voor de vulling:
- 4-5 appels (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar), geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel citroensap
- 75 gram suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 100 gram gehakte pecannoten
- 100 gram karamelsaus

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde taartvorm (ongeveer 24 cm) in.

2. Maak het deeg: Meng de bloem, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers of gebruik een deegsnijder om de boter in de droge ingrediënten te mengen, totdat het mengsel op fijne kruimels lijkt. Voeg dan het ei toe en meng tot het deeg bij elkaar komt. Druk het deeg in een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken. Leg het deeg in de taartvorm en druk het zachtjes aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem om luchtbellen te voorkomen.

4. Maak de vulling: Meng de appelschijfjes met citroensap, suiker en kaneel. Verdeel de appelmengsel gelijkmatig over de taartbodem.

5. Strooi de gehakte pecannoten gelijkmatig over de appels.

6. Verwarm de karamelsaus volgens de instructies op de verpakking (of maak je eigen karamelsaus). Drizzle de karamelsaus over de pecannoten en appels.

7. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de appels zacht zijn.

8. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eventueel kun je extra karamelsaus over de taart gieten voor een extra zoete traktatie.

Geniet ervan

Deze Caramel Pecan Appeltaart combineert de zoete smaak van karamel met de knapperigheid van pecannoten voor een heerlijke herfsttraktatie. Wil je het helemaal afmaken? Schenk er dan een heerlijke kop chocolademelk bij, of - als we dan toch het weekend mogen vieren- , combineer het met deze overheerlijke herfstcocktail!
Eetsmakelijk!

Advertenties