Herfst cocktails

Herfst cocktails

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Pumpkintini

Heerlijk herfst!

De blaadjes vallen, het wordt vroeg donker, het is regenachtig, guur en de warme truien komen tevoorschijn. Kortom een geweldig excuus om thuis weer van die heerlijke herfstcocktails te maken! Of je nu een pre-party voor het stappen organiseert of dat je gewoon lekker op de bank wilt ontspannen na een drukke dag; Deze vijf onweerstaanbare drankjes gaan je smaakpapillen echt verwennen. Dus, hup, haal die shaker tevoorschijn en laten we een toost uitbrengen op het najaar!

Cocktail 1: Maple Bourbon Old Fashioned

We beginnen met een klassieker die we een herfstachtige draai gaan geven door ahornsiroop toe te voegen. Meng 60 ml bourbon, 15 ml ahornsiroop en drie scheutjes Angostura-bitters in een glas vol ijs. Roer voorzichtig en garneer met sinaasappelschil en een kers. Deze cocktail is de perfecte metgezel bij een knapperend haardvuur.


Cocktail 2: Appeltaart cocktail

Wat schreeuwt herfst meer dan appeltaart? Deze cocktail brengt die heerlijke smaken naar je glas. Mix 45 ml appelcider, 30 ml vanille-wodka en 15 ml kaneelsiroop in een shaker met ijs. Schud goed en giet in een glas met een suikerrand. Decoreer het glas nog even met een appelschijfje en een snufje kaneel en klaar ben je!

Cocktail 3: Herfst Sangria

Kan je de zomer toch niet helemaal loslaten? Dan raden we je deze verfrissende Sangria met een herfsttintje aan. Mix 750 ml rode wijn, 120 ml sinaasappellikeur, 60 ml ahornsiroop, het sap van twee sinaasappels en twee in blokjes gesneden appels in een grote karaf. Roer en laat minstens een uur in de koelkast afkoelen. Serveer over ijs en garneer met muntblaadjes.

Cocktail 4: Warme karamel appel cider

Toch liever een drankje dat iets beter past bij het gure weer buiten? Deze warme cocktail is gewoon hartstikke knus op koude herfstavonden. Verwarm 240 ml appelsap op laag vuur, voeg 30 ml bruine rum en 15 ml karamelsiroop toe en roer goed. Giet in een mok en werk af met slagroom, karamelsaus en een snufje kaneel voor extra gezelligheid. Er moet wel bij gezegd worden dat dit een is die je relatief makkelijk wegdrinkt en vaak bijschenkt. 
Let dus op als je ploteling moet opstaan! 

Cocktail 5: Pompoen Martini

My Daily Favorite is toch wel deze heerlijke Pompoen Martini! Sowieso stelen pompoenen dit seizoen steevast de show, dus dat maakt deze cocktail een ware must-try. Meng 60 ml pompoenpuree, 60 ml wodka, 30 ml ahornsiroop en een snufje kaneel in een shaker vol ijs. Schud krachtig en zeef het in een martini glas. Werk af met een vleugje nootmuskaat voor extra smaak et voila: tijd om te genieten!


Proost!

Met deze vijf heerlijke herfstcocktails ben je helemaal klaar voor het seizoen. Of je nu van zoete, kruidige, of verfrissende smaken houdt, er is voor ieder wat wils. Dus, bel je vrienden, schenk die cocktails in en laten we toosten op het geweldige seizoen dat voor ons ligt! 

Advertenties