6 unieke overnachtingen in Friesland

6 unieke overnachtingen in Friesland

TEKST Roos de Jager

BEELD Visit Friesland

Unieke overnachtingen in Friesland

Droom je van een romantisch nachtje weg, of heb je dit voorjaar zin om een relaxweekend in te plannen? Niet zo gek: Bijna twee op de drie Nederlanders (61%) wil vakantie gebruiken om tot rust te komen en/of te ontsnappen aan dagelijkse routines. Erop uit dus!


Visit Friesland 

Voor een leuk weekend weg hoef je namelijk niet meer naar Barcelona, Rome of Parijs. In Friesland vind je een schat aan bijzondere verblijven. Van slapen op een voormalige reddingsboot tot een nachtje in een oude gevangenis. Visit Friesland heeft 6 parels geselecteerd waar je gegarandeerd tot rust komt en tegelijkertijd geniet van het mooie Friesland.


1. Slapen op het water

Deze prachtige boot deed jaren dienst als reddingsboot, maar is nu omgetoverd tot stijlvolle B&B. Wil je de overnachting extra speciaal maken? Je kunt ook een kapitein boeken bij dit verblijf die je meeneemt op een mooie boottocht. Zo kun je niet alleen genieten van het comfortabele verblijf, maar ook van de prachtige Friese wateren.


2. Vuurtoren Harlingen

Na driekwart eeuw trouwe dienst doofde het grote licht in de vuurtoren van Harlingen. Volledig gerestaureerd is de toren nu opnieuw een lichtpuntje: je kunt er namelijk heerlijk overnachten. Vanaf je bed geniet je van een wijds uitzicht over de Waddenzee met op de achtergrond het geluid van brekende golven. Een magische plek om wakker te worden.


3. Een nachtje de cel in

Het luxe Alibi Hostel vind je in de oude gevangenis van Leeuwarden, de Blokhuispoort. Het hostel is gevestigd in een cellenblok en als gast slaap je dus in bijna 150-jaar oude cellen die het hotel kent. Het cellenblok is bijna volledig teruggebracht naar de originele staat, dus het is net of je een nachtje in de cel spendeert - maar dan een stuk comfortabeler! Een unieke ervaring voor avontuurlijke gasten.


4. De boom in

De bijnaam voor dit verblijf is Het Kleine Paradijs. In deze boomhut op het platteland van Friesland geniet je van rust en privacy. Binnen sta je in een knusse ruimte met een fijn tweepersoonsbed en gezellig bankje. En het beste van alles? Je wordt gewekt door het gefluit van vogels en hebt een prachtig uitzicht over het groene landschap.


5. Watertorenhotel Nes

Dit watertorenhotel telt slechts twee kamers, 'Aqua' en 'Turrem'. Beide kamers bevinden zich in wat vroeger het waterreservoir was. Doordat je je op grote hoogte bevindt (de toren is 41 m hoog!) heb je een prachtig uitzicht rondom. Geniet van luxe en comfort in deze unieke accommodatie.


6. Een overnachting met een heilig tintje

Midden in het Friese platteland vind je dit eeuwenoude klooster uit 1621. Dit design-verblijf is de perfecte locatie voor een romantische getaway, en is ook zeer geschikt als instawaardige locatie voor een weekendje weg met vriendinnen. Laat je betoveren door de historische sfeer en geniet van alle moderne gemakken die deze accommodatie te bieden heeft.


Onvergetelijke ervaring!

Of je nu op zoek bent naar avontuur, romantiek of rust, Friesland heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan dat weekendje weg en ontdek de unieke overnachtingen die deze provincie te bieden heeft. Je zult gegarandeerd genieten van een onvergetelijke ervaring!
En heb je Friesland uitgespeeld? Check dan hier en hier voor meer verrassende plaatsen in Nederland.

Advertenties