Dit zijn de meest gastvrije steden van Nederland in 2024

Dit zijn de meest gastvrije steden van Nederland in 2024

TEKST Roos de Jager

BEELD texelinformatie.nl

De meest gastvrije steden van Nederland

Heb je zin om op vakantie te gaan naar een plek waar je hartelijk wordt ontvangen en waar de gastvrijheid hoog in het vaandel staat? Dan hoef je niet verder te zoeken, want wij hebben de perfecte bestemming voor je gevonden! Het pittoreske plaatsje Den Burg op het grootste Waddeneiland van Nederland, Texel, is namelijk uitgeroepen tot de meest gastvrije bestemming van Nederland in 2024.


Booking.com 

Booking.com heeft deze prestigieuze titel toegekend aan Den Burg op basis van maar liefst 309 miljoen geverifieerde beoordelingen wereldwijd. Dit recordaantal beoordelingen toont aan dat Den Burg uitblinkt in het leveren van uitstekende service en gastvrijheid. Maar dat is nog niet alles, want ook andere steden op Texel mogen zich verheugen in de top 10 lijst van meest gastvrije steden in Nederland. Zo prijken De Cocksdorp en De Koog ook trots in deze lijst.


Gastvrij Texel

Wat maakt Texel zo gastvrij? Ten eerste is het eiland gezegend met prachtige stranden, gezellige dorpen en adembenemende duinen. Of je nu wilt ontspannen op het strand, actief bezig wilt zijn met kiten of strandzeilen, of juist wilt genieten van een middagje strandjutten, Texel heeft voor ieder wat wils. Daarnaast biedt het eiland heerlijke lokale lekkernijen zoals verse vis uit de Noordzee en producten van lokale boerderijen. En natuurlijk mag een verfrissend Texels biertje, zoals de populaire Skuumkoppe, niet ontbreken tijdens je bezoek aan dit gastvrije eiland.


Andere gastvrije steden in Nederland

Maar Den Burg en Texel zijn niet de enige gastvrije bestemmingen in Nederland. Booking.com heeft een lijst samengesteld van de meest gastvrije steden in Nederland in 2024. Deze lijst is gebaseerd op het hoogste aantal award winnaars per bestemming, waarbij bestemmingen minimaal 50 accommodaties moesten hebben om te worden opgenomen. Hieronder volgt de top 10:


1. Den Burg

2. De Cocksdorp

3. Middelburg

4. Noordwijk

5. Zoutelande

6. Schoorl

7. Katwijk aan Zee

8. De Koog

9. Oostkapelle

10. Otterlo


Wereldwijde waardering

Het is geweldig om te zien dat de hospitality sector in Nederland zo goed wordt beoordeeld en gewaardeerd door reizigers wereldwijd. De Traveller Review Awards van Booking.com zijn dan ook een mooie manier om hun partners te bedanken voor hun eersteklas service aan reizigers.

Elsbeth van Eekeren, Area Manager Benelux bij Booking.com, zegt hierover: "We onderscheiden hen daarom graag publiekelijk voor de cruciale rol die zij spelen in onze missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken de wereld te ervaren."

Kortom, als je op zoek bent naar een gastvrije bestemming in Nederland, dan is Den Burg op Texel absoluut een aanrader. Geniet van de prachtige natuur, de gezellige dorpen en de heerlijke lokale lekkernijen. En wie weet word jij wel één van die miljoenen reizigers die Den Burg uitroepen tot de meest gastvrije stad van Nederland!


Gastvrije regio's

Binnenkort zullen we een item maken over de meest gastvrije regio's, en we kunnen je alvast verklappen dat Friesland tot een van de meest gastvrije regio's ter wereld behoort. Dus houd onze blog in de gaten voor meer informatie en tips over deze fantastische bestemming.

Advertenties