Weekendje weg in eigen land

Weekendje weg in eigen land

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Milos Subasic

Lekker weg in Nederland!

Ben jij ook zo'n avontuurlijke Nederlander die graag nieuwe plekken ontdekt? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om een geweldige vakantie-ervaring te hebben. Nederland zit namelijk vol met prachtige bestemmingen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu houdt van bruisende steden, rustige natuur of pittoreske dorpjes, Nederland heeft voor ieder wat wils. Laten we eens kijken naar enkele verrassende bestemmingen waar je jouw volgende avontuur kunt beleven.


1. Leeuwarden - De culturele hoofdstad van Europa 2018

Leeuwarden, gelegen in het mooie Friesland, is niet alleen de hoofdstad van de provincie, maar was ook de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Met zijn historische binnenstad en levendige kunst- en cultuurscene is Leeuwarden een perfecte plek om te verkennen. En met talloze hotels, guesthouses, bed & breakfasts en ander type accomodaties kun je hier genieten van een uniek verblijf dat past bij jouw smaak en budget.


2. Den Bosch - Bourgondisch genieten in Brabant

Voor liefhebbers van lekker eten en gezelligheid mag Den Bosch niet op het lijstje ontbreken. Deze bruisende stad in Noord-Brabant staat bekend om zijn heerlijke Bossche bollen en gezellige terrassen aan de grachten. Na een dagje rondstruinen in de middeleeuwse straatjes kun je heerlijk ontspannen in een comfortabel Airbnb-appartement.


3. Schiermonnikoog - Een eiland vol rust en natuur

Wie zegt dat je naar het buitenland moet om van een prachtig eiland te genieten? Schiermonnikoog, gelegen in Friesland, is een pareltje dat je absoluut niet mag missen. Met zijn brede stranden, uitgestrekte duinen en ongerepte natuur is dit de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Kies voor één van de vele knusse accommodaties en word wakker met het geluid van de golven op de achtergrond.


4. Breda - Historie en gezelligheid in Brabant

Breda, ook gelegen in Noord-Brabant, combineert rijke geschiedenis met moderne gezelligheid. Hier vind je prachtige historische gebouwen, gezellige winkelstraten en bruisende restaurants en cafés. Of je nu wilt genieten van een romantisch weekendje weg of juist met vrienden op pad gaat, er is altijd wel een passend verblijf te vinden die bij jouw wensen aansluit.


5. Vijlen - Verwennerij in het Limburgse heuvellandschap

Het pittoreske dorpje Vijlen ligt verscholen tussen de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Deze regio staat bekend om haar adembenemende landschappen, wijngaarden en charmante vakwerkhuizen. Verblijf in een sfeervolle boerderij en ontdek de prachtige natuur tijdens een wandeling of fietstocht.


6. Nijmegen - Historische stad aan de Waal

Nijmegen, gelegen in Gelderland, is een stad met een rijke geschiedenis en bruisende energie. Wandel door het historische centrum, bezoek de oudste winkelstraat van Nederland of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele gezellige restaurants. Met verschillende type slaap opties in en rondom de stad kun je hier jouw eigen plekje creëren.


7. Arnhem - Mode, cultuur en groene parken

Arnhem is niet alleen bekend om haar modeacademie, maar heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Bezoek het indrukwekkende Openluchtmuseum, struin door het Modekwartier of maak een ontspannen wandeling in Park Sonsbeek. Na een dag vol avonturen kun je heerlijk tot rust komen in bijvoorbeeld je eigen Airbnb-appartement.


8. Valkenburg - Een sprookjesachtig landschap

Valkenburg, gelegen in het prachtige Limburgse heuvellandschap, lijkt wel rechtstreeks uit een sprookje te komen. Met zijn kasteelruïne, ondergrondse grotten en gezellige terrassen is dit een perfecte bestemming voor romantici en natuurliefhebbers. Kies voor een uniek verblijf in een midden in dit betoverende landschap.


9. Maastricht - Bourgondisch genieten aan de Maas

Maastricht staat bekend om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bourgondische levensstijl. Slenter door de gezellige straatjes, bezoek de historische bezienswaardigheden en geniet van heerlijk eten en drinken op een van de vele terrassen aan de Maas. Met een ruime keuze aan accomodaties kun je hier jouw ideale verblijf vinden. Mocht je trouwens opzoek zijn naar een leuk kindvriendelijk restaurant in de omgeving, hebben we hier een tip voor je.


10. Delft - Een stad vol charme en cultuur

Delft, gelegen in Zuid-Holland, is een stad die je zal betoveren met haar charmante grachten, historische gebouwen en wereldberoemde Delfts blauw aardewerk. Bezoek het Vermeer Centrum, maak een boottochtje over de grachten of geniet gewoon van de gezellige sfeer op een terras. En als je wilt blijven slapen in deze mooie stad, zijn er genoeg mogelijkheden om uit te kiezen.


Verrassend Nederland

Zo zie je maar dat Nederland vol zit met verrassende bestemmingen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu houdt van natuur, cultuur of gewoon lekker eten en drinken, er is altijd wel een plek die bij jou past. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en boek snel jouw eigen unieke avontuur in eigen land!

Advertenties