3 oranje cocktails recepten om het EK te vieren

3 oranje cocktails recepten om het EK te vieren

TEKST Wilma Schoon

BEELD DOTDASH MEREDITH FOOD STUDIOS

3 oranje cocktails om het EK te vieren

Gisteren hebben we zoals te verwachten was glansrijk gewonnen van de Fransen.> w, dus dat moeten we natuurlijk vieren! En dat gaan we onder andere doen met lekkere oranje cocktails! Wij hebben drie heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. Proost!


1. Oranje Boven Cocktail

Deze cocktail schreeuwt gezelligheid en feest. Met Cointreau, vodka en vers sinaasappel- en citroensap is het een frisse en fruitige cocktail. De grenadine zorgt voor de mooie oranje kleur en een lekker zoetje. Serveer hem met veel ijs en een schijfje sinaasappel voor een zomers tintje. Lekker voor tijdens de wedstrijd, maar ook ideaal als aperitief of bij de borrel.


Ingrediënten:

  • 45 ml Cointreau
  • 45 ml vodka
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 15 ml citroensap
  • Een scheutje grenadine
  • IJsblokjes
  • Schijfje sinaasappel
  • Optioneel: bruiswater


Bereidingswijze:
Vul je glas met ijs.

  1. Voeg alle dranken toe, behalve de grenadine.
  2. Roer even door.
  3. Voeg de grenadine toe.
  4. Voeg eventueel wat bruiswater toe voor extra frisheid.
  5. Garneer met een sinaasappelschijfje.


2. Hollandia Spritz

Ken je de Aperol Spritz? Dan ga je deze Nederlandse variant met Oranjebitter helemaal geweldig vinden. De combinatie van bitter en zoet, samen met de bubbels van de prosecco, maakt dit een heerlijk verfrissende cocktail. Ideaal voor een zomerse EK-avond met vrienden. En zeg nou zelf, zo'n oranje cocktail staat ook gewoon hartstikke gezellig!


Ingrediënten:
60 ml De Kuyper Oranjebitter

  • 90 ml prosecco
  • 30 ml bruiswater
  • Schijfje sinaasappel
  • IJs


Bereidingswijze:
Vul je glas met ijs.

  1. Voeg alle dranken toe en vul aan met bruiswater naar smaak.
  2. Roer even door.
  3. Garneer met een sinaasappelschijfje.


3. Oranje Mai Tai

De Mai Tai is van oorsprong een Polynesische cocktail, maar wij geven er een Hollands tintje aan! Met witte en bruine rum, Cointreau, amaretto en vers fruit is dit een cocktail met pit. Door de Cointreau en het verse fruit krijgt hij zijn mooie oranje kleur. Serveer in een longdrinkglas met crushed ijs, een schijfje ananas en wat munt voor een tropische twist.


Ingrediënten:
60 ml witte rum

  • 30 ml bruine rum
  • 30 ml Cointreau
  • 15 ml amaretto
  • 5 ml suikersiroop
  • 10 ml citroensap
  • Munt
  • Verse ananas


Bereidingswijze:
Vul een shaker met ijsblokjes.

  1. Voeg de witte en bruine rum toe.
  2. Voeg ook de amaretto, het citroensap, de suikersiroop en de Cointreau toe.
  3. Schud alles goed door elkaar.
  4. Giet de cocktail, zonder ijsblokjes, in een longdrinkglas gevuld met crushed ijs.
  5. Garneer met een schijfje ananas en wat verse munt.


En nu genieten!

Zo, met deze drie oranje cocktails ben je helemaal klaar om Nederland de finale in te krijgen. En zelfs al zouden we verliezen: Met een lekker drankje in je hand is het sowieso gezellig. Dus houd je oranje shirtje maar lekker aan, nodig wat vrienden uit en shake die shaker! Oranje boven! En als je op één van deze grote schermen de wedstrijden gaat kijken, stop je de oranje cocktails lekker in een handige meeneemfles!


Welke van deze cocktails ga jij als eerste proberen? Laat het ons weten in de comments en deel je eigen favoriete oranje cocktailrecepten. Zo maken we er samen een onvergetelijk EK van. Proost en tot de volgende blog!


Tip: Drink altijd met mate en geniet op een verantwoorde manier van alcohol. Geen 18, geen druppel!

Advertenties