De leukste plekken om het EK te kijken in Nederland

De leukste plekken om het EK te kijken in Nederland

TEKST Ferris ter Meer

BEELD ekvoetbal.nl

De leukste plekken om het EK te kijken in Nederland

Hoera, het is weer zover! Het EK voetbal staat voor de deur en dat betekent dat we weer massaal voor de buis gaan zitten om onze Oranje helden aan te moedigen. Maar weet je wat nog leuker is? De wedstrijden kijken op groot scherm, met een lekker biertje erbij en omringd door andere voetbalfans. Daarom hebben wij voor jou de leukste plekken op een rijtje gezet waar je in verschillende steden terecht kunt om het EK te beleven.


Amsterdam

In onze hoofdstad zijn er diverse locaties waar je de wedstrijden op groot scherm kunt bekijken. Zo zal de Vondeltuin volledig oranje kleuren tijdens een wedstrijd van ons nationale elftal. Wil je liever op het strand zitten? Dan is Strandzuid the place to be. Hier wordt speciaal een 'Strandoranje' georganiseerd, ideaal om met je vrienden, collega's of familie de wedstrijd te kijken.


Rotterdam

Ook in Rotterdam hebben we een aantal toffe kroegen en cafés gevonden waar je het Nederlands elftal kunt zien schitteren. Bij het gezellige Café van Zanten en Mooie Boules zenden ze de wedstrijden van Oranje midden in de kroeg uit op meerdere schermen. Liever een écht groot scherm? Dan zijn Sportcafé Hollywood Event Center en Panenka onze absolute aanraders.


Utrecht

In Utrecht hebben ze bij Pool CafĂ© een mooie actie bedacht. Voor slechts €28 koop je een kaartje waarmee je onbeperkt bier, fris en wijn kunt drinken vanaf een uur voor de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal. Klinkt goed toch?


Andere leuke plekken in Utrecht zijn Werkspoorcafé en Kloek. Hier kun je ook al reserveren, dus wacht niet te lang!


Bij Bar Club 188 scoren ze punten met hun actie: een gratis biertje bij elke goal van Oranje. Tel daar de lage prijzen voor bier en fris (vanaf €2,60) bij op en je hebt geen excuus meer om niet hier naartoe te gaan.


Last but not least is er nog Haags Hoog, waar je onder het genot van een hapje en drankje de wedstrijden kunt volgen.


Groningen

Met de recente promotie van FC Groningen is het noorden helemaal klaar om te juichen voor Oranje. Bij proeflokaal Baxbier, een van de leukste zaken van de stad, kun je op grote schermen meekijken. Ook bij Block & Barrels zijn de wedstrijden te zien, zowel in de binnentuin als op het overkapte dakterras. Naast het Nederlands elftal zullen er hier ook kleine televisies zijn waarop je andere wedstrijden kunt volgen.


Tilburg

In Tilburg hebben we maar liefst vijf aanraders voor je. Allereerst natuurlijk Sportbar Papa Jim, waar je waarschijnlijk meteen moet reserveren om nog een plekje te bemachtigen. Bij Steck 013 hebben ze een leuke aanbieding tijdens de eerste wedstrijd: drie speciaalbiertjes van de tap voor €12,50.


Andere hotspots zijn de altijd gezellige Ruby's Irish Pub (met heerlijke Guinness), Café Bolle (waar de daghap in het teken staat van de kleuren van de tegenstander) en Bruin Kafee (reserveren is hier wel aan te raden).


Almere

In Almere is Café op 2 dé plek om de wedstrijden op groot scherm te kijken. Een gezellige kroeg en ideaal om met je vrienden samen te komen. Zorg wel dat je op tijd bent, want vol=vol!


Breda

Het gezellige Breda heeft ook enkele fijne kroegen om aan te raden: het trendy Café Hardt, het traditionele Boerke Verschuren waar gastvrijheid voorop staat en Old Dutch, een authentieke kroeg. Hier beleef je de wedstrijden op en top!


Nijmegen

In Nijmegen bruist het ook tijdens de EK-wedstrijden van Oranje. Onze favorieten zijn hier Buur Nijmegen, Café van Ouds, Café Daen, Brouwerij Florijn en Selbachs. Bij die laatste is reserveren wel verstandig.


Den Bosch

Grote schermen op de pleinen zul je in Den Bosch waarschijnlijk niet aantreffen, maar gelukkig zijn er genoeg kroegen die de wedstrijden op groot scherm uitzenden. Welke dat precies zijn houden we nog even geheim, komen jullie dat zelf maar ontdekken! 😉


Kortom: genoeg leuke plekken door heel Nederland om samen het EK te beleven. Dus trek je oranje shirt aan, neem je vrienden mee en moedig ons elftal aan. Wij wensen je alvast heel veel kijkplezier!


Heb jij nog meer tips voor leuke EK-locaties? Laat het ons weten in de comments op onze socials!

Advertenties