Waar camperen Nederlanders het liefst?

Waar camperen Nederlanders het liefst?

TEKST Roos de Jager

BEELD Strand Camping Waging am See

10 favoriete streken waar Nederlanders het liefst camperen

Waar camperen Nederlanders het liefst? Als het gaat om kamperen, weten we wel waar ze moeten zijn. Nederlanders zijn nou eenmaal een groot fan van kamperen, dus het is niet gek dat we een aantal favoriete plekken hebben, die we graag bezoeken voor een ontspannen campingvakantie. Ben jij een startende kampeerder? Of ben je opzoek naar wat inspiratie voor deze zomer? In deze blogpost lichten we de streken en landen iets uit, waar Nederlanders het liefst camperen.


Het Gardameer in Italië

Het Gardameer, gelegen in de majestueuze Italiaanse bergen, is een onmiskenbaar paradijs voor kampeerliefhebbers en vakantiegangers. Met zijn adembenemende schoonheid trekt deze bestemming jaarlijks duizenden Nederlanders aan, die genieten van de rust, het spectaculaire landschap en de talloze recreatiemogelijkheden die het meer te bieden heeft.


Texel

Op het prachtige eiland Texel, slechts een steenworp verwijderd van huis, staat Duinpark en Camping De Robbenjager hoog op de lijst van favoriete kampeerplekken. Omgeven door de adembenemende natuurlijke schoonheid van Texel, biedt deze camping een oase van ontspanning voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en avontuur. Met zijn uitgestrekte duinen, schilderachtige landschappen en talloze recreatiemogelijkheden belooft een verblijf op De Robbenjager een onvergetelijke ervaring te worden voor kampeerliefhebbers van alle leeftijden.


Lago Maggiore

Lago Maggiore, grenzend aan zowel Italië als Zwitserland, staat op de derde plaats van favoriete kampeerbestemmingen. Campofelice Camping Village is een betoverende plek aan het meer waar kampeerders kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie. Met zijn idyllische ligging, omringd door weelderige natuur en de serene wateren van het meer, biedt deze camping de perfecte setting voor ontspanning en avontuur. Of het nu gaat om het verkennen van schilderachtige dorpjes, het proeven van lokale lekkernijen of gewoon ontspannen aan het water, een verblijf bij Campofelice belooft een ervaring te worden die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.


Zuid-Frankrijk 

Naast de reeds geliefde kampeerbestemmingen zijn Nederlanders ook dol op het verkennen van Zuid-Frankrijk, dat al decennia lang een onbetwiste favoriet blijft. Met zijn mediterrane klimaat, schilderachtige landschappen en pittoreske dorpjes biedt Zuid-Frankrijk een ongeëvenaarde setting voor kampeeravonturen. Van de azuurblauwe wateren van de Côte d'Azur tot aan de uitgestrekte lavendelvelden van de Provence, deze regio blijft een magneet voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, cultuur en gastronomische verwennerij.


Het Comomeer 

Het betoverende Comomeer in Italië is een ware parel voor kampeerliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie-ervaring. Met zijn betoverende landschappen, omringd door majestueuze bergen en weelderige groene valleien, biedt het Comomeer een idyllische setting voor een kampeeravontuur. Of je nu wilt genieten van ontspannende dagen aan het meer, avontuurlijke trektochten in de omliggende natuur of culturele uitstapjes naar charmante stadjes zoals Bellagio en Varenna, een verblijf aan het Comomeer belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor elke kampeerder.


De Ardèche

De schilderachtige Ardèche in Frankrijk staat hoog op de lijst van favoriete kampeerbestemmingen voor Nederlanders. Met zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, kronkelende rivieren en indrukwekkende kloven biedt de Ardèche een perfecte omgeving voor avontuurlijke kampeerervaringen. Of het nu gaat om kanoën op de rivier, wandelen door de pittoreske dorpjes of gewoon ontspannen te midden van de rustgevende natuur, een verblijf in de Ardèche belooft een onvergetelijke en verrijkende ervaring voor elke kampeerliefhebber.


Costa Brava

Voor wie op zoek is naar zon, zee en strand, is er geen betere bestemming dan de adembenemende Costa Brava in Spanje. Met zijn uitgestrekte gouden zandstranden, kristalheldere wateren en bruisende badplaatsen trekt de Costa Brava jaarlijks duizenden zonliefhebbers aan. Of je nu wilt luieren op het strand, genieten van watersporten zoals zeilen en duiken, of de levendige Spaanse cultuur wilt ervaren in de pittoreske dorpjes langs de kust, een vakantie aan de Costa Brava belooft een onvergetelijke en zonovergoten ervaring te worden.


Renesse 

Hoewel verre oorden vaak tot de verbeelding spreken, biedt ook eigen land verrassend mooie plekken om te kamperen, zoals het idyllische Renesse in Nederland. Gelegen aan de adembenemende Zeeuwse kust, trekt Renesse jaarlijks talloze kampeerliefhebbers aan. Met zijn uitgestrekte stranden, gezellige dorpskern en levendige sfeer biedt Renesse de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en ontspanning. Of je nu wilt genieten van lange strandwandelingen, fietsen door de duinen of gewoon ontspannen in een knusse strandtent, een kampeervakantie in Renesse belooft een verfrissende en onvergetelijke ervaring te worden voor alle avonturiers.


De Veluwe

De Veluwe, een icoon van Nederlandse natuurpracht, staat hoog op de lijst van favoriete kampeerbestemmingen in eigen land. Met zijn uitgestrekte bossen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige landschappen biedt de Veluwe een betoverende omgeving voor kampeeravonturen. Of je nu wilt wandelen over kronkelende bospaden, fietsen langs rustieke dorpjes of gewoon genieten van de rust en stilte van de natuur, een kampeervakantie op de Veluwe belooft een verkwikkende en inspirerende ervaring te worden voor alle natuurliefhebbers.


Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland, bekend om zijn mysterieuze bossen, schilderachtige dorpjes en betoverende landschappen, staat hoog op de lijst van favoriete kampeerbestemmingen voor Nederlanders. Met zijn uitgestrekte wandelpaden, schilderachtige meren en charmante campings biedt het Zwarte Woud een ideale omgeving voor avontuurlijke kampeerervaringen. Of je nu wilt wandelen door dichte bossen, fietsen langs rustieke bergpaden of gewoon ontspannen in de rustgevende natuur, een kampeervakantie in het Zwarte Woud belooft een onvergetelijke en verrijkende ervaring te worden voor alle liefhebbers van outdoor avonturen.


De populairste landen

Naast deze streken zijn er ook bepaalde landen die populair zijn onder Nederlandse kampeerders. Frankrijk staat op nummer één, gevolgd door Italië, Luxemburg, Kroatië en Oostenrijk. Deze landen bieden goed uitgeruste campings, mooie wandelroutes en veel zonnedagen. Voor alle campings in deze landen kun je een kijkje nemen op camping.info/go/frankrijk, camping.info/go/italie, camping.info/go/luxemburg-nl, camping.info/go/kroatie en camping.info/oostenrijk.


Happy camping!

Of je nu van plan bent om ver weg te gaan of dicht bij huis te blijven, er is altijd een perfecte camping te vinden die aan jouw wensen voldoet. Met behulp van de filters op camping.info kun je gemakkelijk de ideale camping vinden en direct online boeken. Op zoek naar jouw favoriete plek om je caravan of tent op te slaan?
Wij hebben alvast de beste campings voor je uitgezocht!

Dus pak je tent en kampeerspullen en geniet van een heerlijke vakantie op een van deze prachtige kampeerplekken. Happy camping!

Advertenties