De populairste campings in Europa

De populairste campings in Europa

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Andrea Piacquadio

De beste campings in Europa

Krakend koud is het. En toch doen we het gewoon: praten over slapen in de caravan of in de tent. Ben je op zoek naar de perfecte camping voor je volgende vakantie?
Anders dan je misschien zou verwachten vind je deze niet in Frankrijk, maar in het prachtige land van onze oosterburen: Duitsland. Camping Kühlungsborn heeft de eerste plaats behaald tussen meer dan 23.000 Europese campings uit 44 verschillende landen. Deze prestigieuze prijs is gebaseerd op de meningen van maar liefst 73.000 kampeerders met in totaal 135.000 beoordelingen op de hierin leidende website camping.info.


Authentieke feedback

Wat maakt dat een camping zo speciaal is dat het als beste uit de bus komt? Daar is dus geen specifieke critera aan verbonden. Het kan dus van alles zijn. Alle ranglijsten zijn uitsluitend gebaseerd op beoordelingen van kampeerders, waardoor je kunt vertrouwen op eerlijke en authentieke feedback. De beoordelingen voor het maken van de ranglijst en al zijn factoren zijn openbaar en dus geschikt voor elke camping. Zelfs de hele kleine en doorgaans zeer betrokken campings maken zodoende een goede kans  om in de top 100 van campings in Europa te worden opgenomen en ontdekt te worden als insider tip.


Top 10 campings

Laten we eens kijken naar de top 10 campings in Europa volgens de camping.info award 2024. De lijst bevat onder andere campings uit Slovenië, Kroatië, Polen, Bosnië-Herzegovina, Zweden em Nederland. Deze campings hebben stuk voor stuk bewezen dat ze uitblinken in kwaliteit en gastvrijheid. Opvallend vinden wij het overigens wel dat Frankrijk niet in de top 10 terug te vinden is.


01. Campingpark Kühlungsborn / Duitsland: De absolute winnaar van dit jaar! Gelegen aan de prachtige kust van Duitsland biedt deze camping alles wat je nodig hebt voor een perfecte vakantie.


02. Camping Sonnenland Lutzmannsburg / Oostenrijk: Deze Oostenrijkse camping is ideaal voor gezinnen met kinderen, met tal van activiteiten en faciliteiten om jong en oud te vermaken.


03. Natürlich Hell / Oostenrijk: Als je op zoek bent naar rust en ontspanning in een prachtige omgeving, dan is deze camping in Oostenrijk de ideale keuze.


04. Camping MondSeeLand / Oostenrijk: Geniet van het adembenemende uitzicht op het meer tijdens je verblijf op deze geweldige Oostenrijkse camping.


05. Luxe Camping Schlosshof / Italië: Voor wie op zoek is naar luxe en comfort is deze Italiaanse camping een absolute aanrader.


06. Rosenfelder Strand Ostsee Camping / Duitsland: Een andere Duitse parel aan de Baltische Zee, waar je kunt genieten van zon, zee en strand.


07. Camping Gloria Vallis / Italië: Ontdek het prachtige landschap van Noord-Italië tijdens je verblijf op deze charmante camping.


08. Grubhof / Oostenrijk: Deze Oostenrijkse camping biedt een scala aan activiteiten en faciliteiten voor het hele gezin.


09. Ostseecamping Familie Heide / Duitsland: Nog een geweldige camping aan de Baltische Zee, perfect voor een vakantie vol plezier en ontspanning.


10. Camping Brunner am See / Oostenrijk: Deze Oostenrijkse camping biedt prachtig uitzicht op het meer en tal van recreatiemogelijkheden.


Quality time

Of je nu op zoek bent naar avontuur in Duitsland, ontspanning in Italie of gewoon quality time met je dierbaren in Frankrijk: Europa heeft zoveel geweldige campings te bieden. En met behulp van websites als bijvoorbeeld camping.info vind je snel en gemakkelijk de populairste plekken om je tent of caravan op te slaan.

Advertenties