Veilige- en vrouwvriendelijke vakantiebestemmingen

Veilige- en vrouwvriendelijke vakantiebestemmingen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Roberto Nickson

Veilige vakantiebestemmingen voor vrouwen

Ben je op zoek naar een leuke en veilige vakantiebestemming voor jou en je vriendinnen op vakantie? Of ga liever lekker alleen op pad en ben je juist opzoek naar een toffe sollo-reis? In deze blogpost hebben we een paar leuke, mooie, ontspannen, avontuurlijke en vooral veilige bestemmingen voor jou gevonden!

Als het gaat om reizen met vriendinnen, is het belangrijk om een bestemming te kiezen die voor iedereen geschikt is. Een plek waar jullie kunnen ontspannen, nieuwe avonturen kunnen beleven en vooral samen herinneringen kunnen maken. Laten we eens kijken naar enkele geweldige opties:


1. Bali, Indonesië

Bali staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende tempels en levendige cultuur. Het eiland biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning in luxe resorts of spannende activiteiten zoals surflessen of yogalessen. Verken de prachtige rijstvelden van Ubud of geniet van het bruisende nachtleven in Seminyak.

Over het algemeen is Bali een veilige bestemming voor vrouwen. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, dus je zult je meestal welkom voelen. Natuurlijk zijn er altijd voorzorgsmaatregelen die je moet nemen waar je ook bent. Het is belangrijk om 's nachts alert te blijven en stille en donkere plaatsen zoveel mogelijk te vermijden. Ook kun je als vrouwelijke reiziger beter respectvolle kleding dragen, vooral wanneer je religieuze plekken bezoekt. Dit wordt gewaardeerd door de lokale bevolking en zorgt ervoor dat je geen ongewenste aandacht trekt.

Kortom, met gezond verstand en waakzaamheid kun je genieten van alles wat Bali te bieden heeft. Dus pak je bikini's en sarongs in en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur op dit prachtige eiland!

Oh, en vergeet niet om een paar extra kilo's mee naar huis te nemen - niet vanwege souvenirs, maar omdat het eten op Bali gewoon té lekker is! Happy travels!


2. Barcelona, Spanje

Barcelona is de perfecte bestemming voor vriendinnenvakanties. Met zijn unieke architectuur, bruisende straatjes en heerlijk eten is er altijd iets te doen in deze stad. Bezoek de beroemde Sagrada Familia, maak een wandeling over La Rambla of relax aan het strand van Barceloneta.
Ook Barcelona is een relatief veilige stad voor vrouwen, echter net als in elke andere stad zijn er hier zakkenrollers actief. Houd je spullen dus goed in de gaten en probeer opeenhopingen van mensenmassa's zoveel mogelijk te voorkomen. Tot slot wordt het met name in de avond aanbevolen om een taxi's te gebruiken in plaats van alleen rond te lopen.


3. New York

Voor de shopaholics onder ons is er geen betere plek dan het bruisende New York City. Deze stad staat bekend om zijn trendy boetieks, chique warenhuizen en wereldberoemde designer outlets. Van Fifth Avenue tot SoHo en van Times Square tot Brooklyn, elke hoek van de stad biedt eindeloze winkelmogelijkheden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan iconische bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld en Central Park tussen het shoppen door.

Op het gebied van veiligheid heeft New York net als elke grote stad zijn uitdagingen op dit gebied. Maar dat betekent niet dat vrouwen zich onveilig moeten voelen. De stad heeft talloze maatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen, zoals een goed functionerend politiekorps en een uitgebreid netwerk van bewakingscamera's.

Bovendien zijn er verschillende organisaties en initiatieven die zich specifiek richten op de veiligheid van vrouwen, zoals Safe Horizon en Hollaback! Deze organisaties bieden ondersteuning en hulp aan slachtoffers van geweld en intimidatie. 

Natuurlijk is het altijd belangrijk om waakzaam te blijven en je gezonde verstand te gebruiken, waar je ook bent. Vermijd afgelegen gebieden 's avonds laat en reis bij voorkeur samen met anderen. Zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen voor noodgevallen en vertrouw op je intuïtie als iets niet goed voelt.

Dus, is New York veilig voor vrouwen? Over het algemeen wel. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je genieten van alles wat deze fantastische stad te bieden heeft zonder al te veel zorgen over je veiligheid. Dus pak je tassen, dames, en laat je niet tegenhouden door angst!



Onderstaand hebben we een paar geweldige bestemmingen voor solo-reizigers gevonden. Veilig? Wij denken van wel!


1. Tokyo, Japan

Tokyo is een stad vol contrasten, waar traditie en moderniteit samenkomen. Als solo-reiziger kun je genieten van het verkennen van de eindeloze winkelstraten, tempels bezoeken of heerlijk sushi eten in kleine lokale restaurants. Vergeet niet om ook een dagtocht te maken naar de prachtige berg Fuji. En weet je wat het mooiste is?
Tokyo staat bekend als een van de veiligste steden ter wereld! Tokyo heeft een laag criminaliteitscijfer en de straten zijn over het algemeen veilig, zelfs 's avonds laat. Het openbaar vervoer is uiterst betrouwbaar en goed verlicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het reizen in de stad. Bovendien worden vrouwen in Tokyo over het algemeen met respect behandeld en kunnen ze zich vrijelijk door de stad bewegen.
Geniet dus met een gerust hart alles wat deze bruisende stad te bieden heeft.


Natuurlijk is het altijd belangrijk om waakzaam te blijven en standaard veiligheidsmaatregelen te volgen, zoals het bijhouden van je persoonlijke bezittingen en het vermijden van afgelegen gebieden 's nachts. Daarnaast kun je altijd vertrouwen op behulpzame locals als je hulp of informatie nodig hebt.


Dus dames, maak je klaar om de prachtige bezienswaardigheden, heerlijk eten en levendige cultuur van Tokyo te ervaren. Het is niet alleen een geweldige bestemming voor reizigers, maar ook een veilige plek voor vrouwen om te ontdekken en plezier te hebben!



2. Reykjavik, IJsland

IJsland is een land van natuurlijke schoonheid en avontuur. Als solo-reiziger kun je genieten van het bewonderen van de majestueuze watervallen, wandelen over gletsjers of ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen zoals de Blue Lagoon. Vergeet niet om 's nachts op zoek te gaan naar het noorderlicht!

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en vriendelijke bevolking. Maar is het ook veilig voor vrouwen? Gelukkig kunnen we zeggen dat Reykjavik over het algemeen als een veilige bestemming wordt beschouwd voor vrouwelijke reizigers. Het land heeft een lage criminaliteitsgraad en er zijn strenge wetten ter bescherming van vrouwen.

Of je nu alleen reist of met vriendinnen, je kunt gerust zijn in deze prachtige stad. De straten van Reykjavik zijn goed verlicht en er is meestal veel volk op straat, zelfs 's avonds laat. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid. Reykjavik verwelkomt bovendien jaarlijks duizenden vrouwelijke reizigers die genieten van alles wat de stad te bieden heeft - van de geweldige restaurants tot de bruisende nachtleven.

Dus pak gerust je koffers in en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in Reykjavik - een stad die niet alleen mooi is, maar ook veilig voor vrouwen!


3. Montevideo, Uruguay

Uruguay is de place to be! Dit kleine landje heeft grote dingen te bieden als het gaat om vrouwvriendelijkheid en veiligheid. Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste steden in Zuid-Amerika. Het heeft (zeker voor Zuid-Amerikaanse begrippen) een bijzonder lage criminaliteitsgraad en een vriendelijke sfeer die perfect is voor solo reizende vrouwen. Of je nu door de kleurrijke straten van Ciudad Vieja slentert of geniet van het prachtige uitzicht op de Rambla: Je zult je hier zeker op je gemak voelen.

Maar Uruguay heeft meer te bieden dan alleen Montevideo. Punta del Este, een populaire badplaats, staat bekend om zijn stranden en bruisende nachtleven. Hier kun je ontspannen op het strand of feesten tot in de vroege uurtjes, zonder je zorgen te maken over veiligheid.

Dus als je (als vrouwelijke solo-reizigster) op zoek bent naar een veilige en leuke bestemming in Zuid-Amerika: Overweeg dan zeker Uruguay. Het zal je niet teleurstellen!

Deel jouw reis met ons!

Dus, waar gaat jouw volgende avontuur naartoe? Een vriendinnenvakantie of een solo-reis? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je geniet van elke seconde en maak onvergetelijke herinneringen!

Ps:
Voor specifieke reisadviezen en actuele informatie over veiligheid wordt aangeraden om altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.


Advertenties