Quinoa Power Bowl

Quinoa Power Bowl

TEKST Wilma Schoon

BEELD Choosingchia.com

Quinoa Power Bowl

Hallo daar, lieve lezers! Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent een frisse start vol goede voornemens. Een van de meest voorkomende voornemens is natuurlijk gezonder eten. En wat is er nu beter dan een heerlijk gezond gerecht om het jaar goed mee te beginnen? Daarom wil ik vandaag graag met jullie een van mijn favoriete recepten delen: de Quinoa Power Bowl!

Deze kleurrijke bowl zit boordevol voedingsstoffen en smaak. Het is niet alleen supergezond, maar smaakt ook nog eens ontzettend lekker. Dus haal je keukenschort tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!


Ingrediënten:

- 1 kopje quinoa

- 2 kopjes groentebouillon

- 1 rode paprika, in blokjes gesneden

- 1 gele paprika, in blokjes gesneden

- 1 courgette, in plakjes gesneden

- 1 wortel, geraspt

- Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd

- Handvol verse spinazie

- Handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt


Voor de dressing:

- 2 eetlepels olijfolie

- Sap van 1 citroen

- 1 teentje knoflook, fijngehakt

- Zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:

Stap 1: Begin met het koken van de quinoa. Spoel deze eerst goed af onder koud water om de bittere smaak te verwijderen. Breng vervolgens de groentebouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de quinoa gaar is en al het vocht is opgenomen.


Stap 2: Terwijl de quinoa kookt, bereid je de groenten voor. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de paprika, courgette en wortel gedurende 5-7 minuten totdat ze knapperig zijn maar nog steeds wat bite hebben.


Stap 3: Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje. Proef en voeg indien nodig extra citroensap, knoflook, zout of peper toe naar jouw smaak.


Stap 4: Nu is het tijd om alles samen te brengen! Neem een grote kom en voeg hierin de gekookte quinoa, gebakken groenten, cherrytomaatjes, verse spinazie en basilicumblaadjes toe. Giet vervolgens de dressing over het geheel en meng alles goed door elkaar.


Stap 5: Serveer je Quinoa Power Bowl in mooie kommen. Je kunt deze bowl zo eten of eventueel garneren met wat geroosterde amandelen of feta kaas als je dat lekker vindt!


En daar heb je het! Een heerlijke gezonde Quinoa Power Bowl om het jaar goed mee te beginnen. Dit gerecht zit boordevol vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen - precies wat je nodig hebt om energiek en gezond te blijven.


Zelf experimenteren

De variatiemogelijkheden zijn eindeloos met deze bowl. Voeg bijvoorbeeld gerookte zalm, gegrilde kip of tofu toe voor extra eiwitten. Of voeg wat avocado, komkommer of maïs toe voor extra smaak en textuur. Experimenteer naar hartenlust!

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en maak deze heerlijke Quinoa Power Bowl als een kickstart voor jouw gezonde nieuwe jaar! Geniet ervan en laat het smaken!


Tot de volgende keer, mijn gezonde vrienden!

Advertenties