Puma Speedcat OG uniseks sneaker

Puma Speedcat OG uniseks sneaker

TEKST Annelies Limmen

BEELD Puma.com | Zalando

Speedcat OG uniseks sneakers

Hebben je het al gehoord??! De iconische Speedcat OG sneakers zijn terug van weggeweest en ze zien er toffer uit dan ooit! Deze klassieke uniseks sneakers, oorspronkelijk uitgebracht in de jaren 80, zijn nu opnieuw uitgebracht maar dan met een twist zoals die volledig anno 2024! Ben je ready om stijlvol en comfortabel rond te lopen? Let's go! 


Geschiedenis van de Speedcat OG

Voordat we ingaan op de details van de nieuwe release, laten we even de geschiedenis induiken en checken waar de oorsprong van de Speedcat OG preices ligt! Deze sneakers werden namelijk voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 80 door het Duitse sportmerk Puma. Hoewel ze eigenlijk waren ontworpen voor de race- en autosport werden al snel een favoriet onder zowel sneakerverzamelaars. 


De originele Speedcat OG sneakers stonden bekend om hun stijlvolle ontwerp en hoogwaardige materialen. Ze hadden een bovenwerk van suède en leer, met contrasterende strepen aan de zijkanten en een kenmerkende Puma-branding. De sneakers waren niet alleen modieus, maar boden ook uitstekende ondersteuning en comfort dankzij de gewatteerde enkelkraag en rubberen zool.

My Daily Favorite - Speedcat OG uniseks sneakers - zwart

De comeback van de Speedcat OG

Fast forward naar 2024: Puma heeft besloten om de Speedcat OG opsneakers nieuw leven in te blazen. En wij vinden echt dat ze het heel goed hebben aangepakt! De nieuwe versie behoudt alle klassieke elementen die we kennen en liefhebben van de originele sneakers, maar met een paar moderne updates om ze nog cooler te maken.


Het bovenwerk is nog steeds gemaakt van premium suède en leer, maar de kleuren zijn nu frisser en gedurfder. Je kunt kiezen uit opvallende combinaties zoals felrood met wit, navy met geel en zelfs een opvallende metallic zilveren uitvoering. De iconische Puma-strepen zijn ook aanwezig, maar nu in een subtielere toon-op-toon kleurstelling voor een meer verfijnde look.


Comfort en prestaties

Maar de Speedcat OG sneakers zijn niet alleen mooi om naar te kijken - ze zijn ook ongelooflijk comfortabel om te dragen. Puma heeft de sneakers voorzien van een zacht, ademend voetbed dat je voeten de hele dag ondersteunt, of je nu aan het wandelen bent of aan het dansen bent op een festival. De rubberen zool biedt top stevigheid op allerlei verschillende oppervlakken, dus de kans dat je op snuitje gaat is gelukkig klein!


Ook tof: De Speedcat OG sneakers is uniseks! Dus iedereen, ongeacht geslacht, kan genieten van deze stijlvolle en comfortabele schoenen. Happy feets voor het hele gezin!

Stijl je outfit met de Puma Speedcat OG

Stijltips voor de Speedcat OG

Nu je weet hoe geweldig de Speedcat OG sneakers zijn, vraag je je misschien af hoe je ze het beste kunt stylen. Het goede nieuws is dat deze sneakers ongelooflijk veelzijdig zijn en bij vrijwel elke outfit passen. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:


  • Voor een casual, alledaagse look, combineer je Speedcat OG sneakers met een spijkerbroek en een effen t-shirt. Voeg een leren jasje toe voor een beetje extra edge.
  • Als je een meer sportieve look wilt, draag dan je sneakers met een paar joggingbroek en een hoodie. Perfect voor een ontspannen dag met vrienden of een reis naar de sportschool.
  • Voor een avondje uit kun je de Speedcat OG sneakers dragen met een rok of jurk voor een speels contrast. Voeg wat sieraden toe en je bent klaar om te gaan!


Waar te koop en prijsinformatie

Oké, we realiseren ons dat je nu waarschijnlijk popelt om Puma's halve voorraad Speedcat OG sneakers te te kopen. En dat kan natuurlijk gewoon. Ze zijn verkrijgbaar bij geselecteerde Puma-winkels en online retailers over de hele wereld. De adviesprijs ligt rond de €100, wat wat ons betreft best redelijk is voor een paar hoogwaardige, stijlvolle sneakers die lang meegaan.


Houd er rekening mee dat sommige kleuren en maten mogelijk sneller uitverkocht raken dan andere, dus wacht niet te lang met het kopen van je favoriete paar. En hey, met zo veel geweldige kleuropties, waarom zou je er niet twee (of drie) paar kopen? Je voeten zullen je dankbaar zijn!


Happy met de Speedcat OG 

Wij zijn super happy met de terugkeer van de Speedcat OG uniseks sneakers!  We vinden het echt iets om enthousiast over te zijn. Met hun tijdloze ontwerp, hoogwaardige materialen en ongeëvenaarde comfort zijn deze sneakers de ultieme keuze voor iedereen die op zoek is naar de perfecte mix van stijl en functionaliteit.


Of je nu een sneakerhead bent die al jaren Puma-fan is, of gewoon iemand die op zoek is naar een paar nieuwe, coole schoenen, de Speedcat OG zal zeker indruk maken. Dus waar wacht je nog op? Ga ze halen voordat ze weer verdwenen zijn!


En vergeet niet - met de Speedcat OG aan je voeten benje ready for the world. Van het verkennen van nieuwe steden tot het dansen tot in de vroege uurtjes: Net als deze sneakers zullen je overal doorheen loodsen met stijl en comfort. Dus maak je klaar om indruk te maken en plezier te hebben, want met de Speedcat OG ben je onverslaanbaar!

Advertenties