Pita met erwtenspread en kip (of vegetarisch)

Pita met erwtenspread en kip (of vegetarisch)

TEKST Wilma Schoon

BEELD Emmanuelle Pereira Kus

Pita met erwtenspread en (vegatarische) kip

Hallo daar mijn lieve favoriete Favorites! 
Vandaag gaan we eens een lekkere lunch bereiden. Eentje die zowel gezond als smaakvol is. In deze blogpost ga ik je alles vertellen over de verrukkelijke combinatie van pita, erwtenspread en kip (of vegetarische variant). Of je nu een vleesliefhebber bent of liever voor de vegetarische optie gaat, zoals je van me gewend bent zal deze pita je smaakpapillen gegarandeerd verwennen. Dus haal je keukenschort tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!


De voordelen van erwtenspread

Laten we beginnen met het belangrijkste ingrediënt van dit gerecht: de erwtenspread. Deze spread is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond. Erwten zijn namelijk rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ze dragen bij aan een gezonde spijsvertering, bevorderen spierherstel na het sporten en versterken het immuunsysteem. Bovendien zijn erwten duurzaam geteeld en hebben ze een lage ecologische voetafdruk. Dus terwijl jij geniet van deze heerlijke pita, draag je ook nog eens bij aan een betere wereld!


De perfecte match: kip of vegetarisch?

Nu is het tijd om te beslissen welke hoek jij wilt kiezen: ga je voor de smaakvolle kip of kies je liever voor de vegetarische optie? Beide varianten zijn absoluut de moeite waard!


Als je een vleesliefhebber bent, is de combinatie van pita, erwtenspread en gegrilde kip een match made in heaven. Het malse en sappige vlees samen met de romige erwtenspread zorgt voor een perfecte balans tussen smaken. Voeg wat knapperige groenten toe zoals sla, komkommer en tomaat, en je hebt een lunch om van te watertanden.


Voor de vegetariërs onder ons is er ook goed nieuws! Je kunt namelijk eenvoudig de kip vervangen door gegrilde groenten zoals paprika, courgette en champignons. Deze groenten geven niet alleen veel smaak aan het gerecht, maar ze zorgen ook nog eens voor een kleurrijk geheel op je bord. Voeg wat extra kruiden toe om de smaak te versterken en voilà - jouw vegetarische pita met erwtenspread is klaar om te worden geproefd!


Bereiding:

Nu gaan we stap voor stap door het bereidingsproces heen, zodat jij straks zonder stress kunt genieten van jouw zelfgemaakte pita met erwtenspread (met kip of vegetarisch).


1. Begin met het grillen van de kip (of groenten) tot ze mooi bruin zijn aan beide zijden.


2. Snijd ondertussen de pitabroodjes open en verwarm ze kort in een broodrooster of oven.


3. Smeer een royale laag erwtenspread op de binnenkant van de pitabroodjes.


4. Leg vervolgens de gegrilde kip (of groenten) in de broodjes en voeg wat verse groenten toe voor extra crunch en frisheid.


5. Als je wilt kun je nog wat extra smaakmakers toevoegen, zoals knoflooksaus, hete saus of hummus.


6. Vouw de pita's dicht en serveer ze direct. Je kunt ze eventueel ook nog even grillen zodat ze lekker knapperig worden.


Voilà! Jouw heerlijke pita met erwtenspread (met kip of vegetarisch) is klaar om te worden verorberd. Geniet ervan!


Smaakexplosie

Of je nu een vleesliefhebber bent of liever voor de vegetarische optie gaat, deze pita met erwtenspread zal je zeker verrassen met zijn smaakexplosie. De combinatie van romige erwtenspread, gegrilde kip (of groenten) en knapperige groenten is simpelweg onweerstaanbaar. Bovendien is dit gerecht ook nog eens gezond en voedzaam, dus je kunt zonder schuldgevoel genieten van elke hap!


Smakelijk eten!
Dus waar wacht je nog op? Haal snel alle ingrediënten in huis en ga aan de slag met het maken van jouw eigen overheerlijke pita met erwtenspread (met kip of vegetarisch). Wedden dat dit gerecht binnen no-time een favoriet wordt in jouw lunchroutine? Smakelijk eten!

Advertenties