Op vakantie….. met de bus!

Op vakantie….. met de bus!

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Solmartours

Met de bus op vakantie 

Heb jij wel eens overwogen om met de bus op vakantie te gaan? Misschien denk je nu: "Met de bus op vakantie? Dat duurt toch veel te lang!" Maar wist je dat reizen per bus juist heel veel voordelen heeft? In deze blogpost zetten we de belangrijkste pluspunten voor je op een rij. Wedden dat jij na het lezen hiervan ook warm loopt voor een busvakantie? 


1. Comfortabel en ontspannen reizen

Een van de grootste voordelen van busreizen is het comfort en gemak. Je hoeft zelf niet te rijden en kunt dus lekker ontspannen en genieten van het uitzicht onderweg. De meeste touringcars van tegenwoordig zijn uitgerust met comfortabele stoelen, airconditioning, een toilet en zelfs gratis WiFi. Zo kun je onderweg een filmpje kijken, wat werken of lekker een dutje doen. Ideaal toch?


Doordat je niet zelf hoeft te rijden, kun je de reis ook echt als onderdeel van je vakantie zien. Geniet van de mooie landschappen waar je doorheen rijdt terwijl je een lekker kopje koffie. drinkt. Of een wijntje. Je vakantie begint zodra je de bus instapt! Dat is toch heerlijk ontspannen reizen. En met een ervaren chauffeur achter het stuur hoef je je ook geen zorgen te maken over files of verdwalen.


2. Voordelig op vakantie

Reizen per bus is ook nog eens heel voordelig. Je bespaart op brandstofkosten, parkeerkosten, tolgelden en slijtage van je eigen auto. Zeker als je met een groep reist, zijn de kosten per persoon een stuk lager dan wanneer iedereen apart met eigen vervoer gaat.


Daarnaast bieden veel busmaatschappijen complete vakantiepakketten aan inclusief accommodatie en excursies voor een scherpe prijs. Zo heb je in één keer alles geregeld en kun je zorgeloos genieten van je welverdiende vakantie. Ideaal voor als je geen zin hebt om zelf alles uit te zoeken en te boeken. En vaak zijn busvakanties ook nog eens voordeliger dan wanneer je alles los boekt.


3. Milieuvriendelijk reizen

Met de bus op vakantie gaan is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De uitstoot per reiziger is een stuk lager dan bij een vliegtuig of auto. Touringcars van tegenwoordig rijden steeds vaker op schonere brandstoffen en de nieuwste modellen zijn zelfs uitgerust met elektrische of hybride aandrijving.


Daarnaast worden bij busvakanties vaak accommodaties en excursies dicht bij elkaar geboekt, waardoor er minder gereisd hoeft te worden op de bestemming zelf. Alles lekker compact dus. En hoe minder kilometers, hoe beter voor het milieu!

Kies je voor een busreis, dan draag je dus een steentje bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Dat voelt toch goed om je vakantie milieubewust te beginnen.


Op vakantie met de bus

4. Gezellig samen reizen

Met de bus op vakantie heeft ook een belangrijk sociaal voordeel: gezelligheid! Onderweg leer je al snel je medereizigers kennen. Vaak zijn er veel gelijkgestemden die voor een busreis kiezen en zo kom je in contact met nieuwe mensen. Wie weet bouw je wel een mooie vriendschap op tijdens de reis.


Maar ook als je met je eigen gezelschap reist is de bus hartstikke gezellig. Lekker kletsen, spelletjes spelen onderweg en samen herinneringen maken. Dat zijn vaak de mooiste vakantiemomenten! En het is natuurlijk superhandig dat je met z'n allen tegelijk op de plaats van bestemming aankomt.


5. Geen gedoe met koffers

Nog een groot pluspunt van de bus: je kunt een stuk meer bagage meenemen dan in het vliegtuig! De meeste touringcars hebben een ruime bagageruimte waar al je koffers en tassen in kunnen. Geen gesleep met zware koffers, want je geeft ze gewoon af bij de chauffeur en die laadt ze voor je in.


En heb je onderweg even iets nodig uit je koffer? Meestal is er op vaste momenten een langere pauze waarbij je even bij je bagage kunt. Wel zo handig als je bijvoorbeeld een extra vest nodig hebt. En eenmaal op de bestemming aangekomen, worden je koffers weer netjes voor je uitgeladen. Makkelijker kan bijna niet!


Alleen maar voordelen

Zoals je ziet heeft een vakantie met de bus veel voordelen: het is comfortabel, voordelig, milieuvriendelijk, gezellig en je kunt lekker veel meenemen. Ideaal toch? Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om ook eens een busreis te overwegen voor je volgende vakantie. Het zal ongetwijfeld een mooie ervaring worden!


Heb jij wel eens een busvakantie gemaakt? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het ons weten in de comments op onze socials. En als je nog leuke bestemmingen of tips hebt voor een geslaagde busreis, dan horen we dat natuurlijk ook graag!


Wil je meer lezen over duurzaam en voordelig reizen? Neem dan een kijkje tussen onze andere blogartikelen. Wij plaatsen regelmatig nieuwe tips en ervaringen!

Advertenties