My Daily Favorite goes China

My Daily Favorite goes China

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Johannes Plenio

Onderweg naar China

Ni Hao crazy favorites! Guess what? Net als vorig jaar gaan we weer op avontuur naar het mysterieuze en fascinerende China! Vorig jaar hebben jullie kunnen meegenieten van onze belevenissen in de bruisende steden Hongkong en Macau. Dit jaar gaan we een stapje verder en duiken we in het hart van het Rijk van het Midden: Beijng en Shanghai, here we come!


Vanavond om 20:40 stappen we op het vliegtuig, en als jullie morgenochtend lekker op één oor liggen, hopen wij alweer veilig geland te zijn. Misschien een beetje jetlagged, maar vooral dolenthousiast om deze twee iconische steden te gaan ontdekken. Ik kan niet wachten om jullie mee te nemen in ons avontuur!


Beijing: de stad van de Verboden Stad en Peking Eend

Onze eerste stop is Beijing, de hoofdstad van China en een stad met een rijke geschiedenis. Natuurlijk gaan we de absolute hotspots bezoeken, zoals de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede (Tian'anmen) en de beroemde Grote Muur. Maar weten jullie wat ik misschien nog wel het meest naar uitkijk? De overheerlijke Peking Eend! Dit gerecht staat bekend als een van de lekkerste en meest iconische gerechten van China. Ik kan nu al watertanden bij de gedachte aan die knapperige huid en het malse vlees. Yum!


Maar Beijing heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar historische bezienswaardigheden en lekker eten. We willen ook graag de locals ontmoeten en een glimp opvangen van het dagelijks leven in deze megastad. Misschien maken we wel een fietstocht door de hutongs, de traditionele wijken met smalle straatjes en gezellige courtyard woningen. Of we duiken in de bruisende kunstscene en bezoeken een paar hippe galeries. Ik ben benieuwd wat voor verrassingen Beijing nog meer voor ons in petto heeft!

Shanghai - My Daily Favorite

Shanghai: futuristische skyline en pizza paradijs

Na een paar dagen in Beijing reizen we door naar Shanghai, de grootste en meest kosmopolitische stad van China. Ik kan niet wachten om die iconische skyline met eigen ogen te zien, met de Bund en de Oriental Pearl Tower als blikvangers. We gaan zeker een avondwandeling maken langs de verlichte wolkenkrabbers en genieten van het uitzicht over de Huangpu rivier.


Maar wisten jullie dat Shanghai ook een waar pizza-walhalla is? Jawel, jullie lezen het goed: in Shanghai vind je namelijk de nummer 11 pizza van de wereld! Ik heb het over de beroemde pizza van 400 Gradi, een Italiaans restaurant dat pizza's bakt volgens traditioneel Napolitaans recept. Ik ben zó benieuwd of deze pizza de hype waard is. We gaan het beleven en ik zal jullie zeker laten weten of het de 'beste pizza ooit' is!


Naast pizza en wolkenkrabbers heeft Shanghai natuurlijk nog veel meer te bieden. We willen graag de Franse concessie verkennen, een wijk met een unieke mix van Europese en Chinese architectuur. En misschien maken we nog een uitstapje naar de waterstad Zhujiajiao, ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd. Ik ben benieuwd wat deze dynamische stad ons allemaal gaat brengen!


Hebben jullie nog tips?

Lieve lezers, ik ben ontzettend benieuwd of jullie nog leuke tips hebben voor ons verblijf in Beijing en Shanghai. Ken je een verborgen parel die we niet mogen missen? Een local restaurant waar je de sterren van de hemel eet? Of misschien een bijzondere ervaring die onze reis nog onvergetelijker maakt? Laat het ons weten in de comments, dan nemen we jullie tips mee op avontuur!


Hou onze blog in de gaten, want de komende weken nemen we jullie mee in ons China avontuur. Van Peking Eend tot pizza, en van de Grote Muur tot de Bund - jullie zullen niks missen! Zal ik proberen om iedere dag een update te posten? Vingers gekruist dat de WiFi een beetje meewerkt, haha!


Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit om deze reis met jullie te delen. Tot snel vanuit Beijing!


Advertenties