Indian summer BBQ

Indian summer BBQ

TEKST Wilma Schoon

BEELD Julia Filirovska

Indian Summer BBQ: Nog even heerlijk genieten van de nazomer

Hé BBQ-liefhebber, denk je dat het barbecueseizoen voorbij is nu de zomervakantie achter de rug is? Mooi niet! September en oktober kunnen ons nog heel wat mooie dagen opleveren, perfect voor een gezellige BBQ met vrienden of familie. Wij gaan in ieder geval nog even door met genieten van een zalige Indian Summer. Jij toch ook?


Nazomerse recepten voor dat echte Indian Summer gevoel

Vergeet die gedachte dat als de schoolvakanties voorbij zijn, de zomer ook meteen klaar is. De afgelopen jaren hadden we in september en oktober vaak prachtig nazomerweer. Ideaal om lekker buiten te barbecueën en de sterren van de culinaire hemel op je bord te toveren. En weet je wat ook zo fijn is? Veel minder last van die vervelende wespen in je tuin of op je balkon. 


Dit zijn onze favoriete recepten die perfect passen bij dat ultieme Indian Summer gevoel:


  • - Ribeye met salsa verde
  • - Pompen op de barbecue
  • - Garnalen met knoflook en pepertjes


Gas of elektrisch: Barbecueën kan altijd

Oké, de dagen worden wat korter en de temperatuur daalt 's avonds sneller dan hartje zomer. Maar geen paniek! Met een gas- of elektrische BBQ bereik je in no-time de perfecte grilltemperatuur. Zo kun je meteen beginnen met smullen en optimaal genieten van het zonnetje zolang het er nog is. Het voordeel van een elektrische BBQ? Je kunt de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen. En met een gasbarbecue zit je nooit aan een stekker vast, dus zet 'm lekker overal neer in je tuin.


Tips om lekker lang buiten te blijven hangen

Mocht het toch een lange nazomeravond worden, hoe zorg je er dan voor dat je gasten het niet ijskoud krijgen? Hier wat tips:


  1. - Leg wat dekentjes klaar. Als je gasten het tijdens het eten fris beginnen te krijgen, kunnen ze lekker een warm dekentje over hun benen leggen.
  2. - Zet een vuurkorf neer. Super sfeervol en het houdt je lekker warm als de temperatuur daalt.
  3. - Heb je een overkapping in je tuin? Kruip daar gezellig onder. De warmte van overdag blijft daar vaak goed hangen, waardoor het 's avonds minder snel afkoelt.

Nu snel die BBQ weer aansteken en genieten van die Indian Summer vibes. Proost op nog vele zomerse avonden!

Advertenties