Het meest romantische recept voor Valentijnsdag

Het meest romantische recept voor Valentijnsdag

TEKST Wilma Schoon

BEELD Polina Tankilevitch

Valentijnsdag

Lieve lezers, Valentijnsdag staat weer voor de deur! Het is dé dag om jouw geliefde te verrassen en te laten zien hoeveel je van hem of haar houdt. En wat is er nu romantischer dan een zelfgemaakt dessert? In deze blogpost deel ik een heerlijk recept waarmee je het hart van je geliefde kunt veroveren. Dus haal je koksmuts maar  weer tevoorschijn! We gaan direct aan de slag met een betoverend dessert dat jouw liefje absoluut niet kan weerstaan!


Ingrediënten:

- 100 gram pure chocolade

- 100 gram boter

- 2 eieren

- 50 gram suiker

- 50 gram bloem

- Snufje zout

- Poedersuiker (optioneel)

- Verse frambozen (voor decoratie)


Voor de frambozencompote:

- 200 gram verse frambozen
- 50 gram suiker
- Sap van een halve citroen


Aan de slag

Stap 1: Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
Neem een kom en vul deze met water. Breng het water aan de kook en plaats bovenop de kom een hittebestendige kom. Voeg hier de chocolade en boter aan toe. Laat het geheel smelten terwijl je voorzichtig roert.


Stap 2: Meng de eieren, suiker en zout.
In een aparte kom meng je de eieren, suiker en een snufje zout totdat alles goed gemengd is.


Stap 3: Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel.
Giet langzaam het gesmolten chocolademengsel bij het eimengsel terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.


Stap 4: Zeef de bloem boven het chocolademengsel.
Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe aan het chocolademengsel. Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn.


Stap 5: Bereid de frambozencompote voor.
Neem een kleine pan en voeg hier de frambozen, suiker en citroensap aan toe. Verhit dit op laag vuur tot de frambozen zacht worden en er een saus ontstaat. Laat afkoelen.


Stap 6: Vul bakvormpjes met het beslag.
Vet vier kleine bakvormpjes in met boter of gebruik siliconen vormpjes. Giet het beslag voorzichtig in elk vormpje, vul ze ongeveer driekwart vol.


Stap 7: Bakken maar!
Plaats de gevulde vormpjes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Bak ze gedurende 12-15 minuten totdat de bovenkant stevig is, maar het midden nog zacht en vloeibaar.


Stap 8: Presenteer met liefde!
Haal de lava cakes voorzichtig uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Keer ze om op een bordje en verwijder voorzichtig de vormpjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker en decoreer met verse frambozen.


Serveertip: 

Plaats een bolletje vanille-ijs naast de lava cake en schenk er wat frambozencompote overheen voor een extra smaaksensatie!


En nu lekker samen genieten

Lieve lezers, dit overheerlijke dessert zal ongetwijfeld indruk maken op je geliefde. Met zijn rijke chocoladesmaak en het frisse accent van de frambozencompote brengt dit recept romantiek naar een hoger niveau. Dus verras jouw Valentijn met deze heerlijke chocolade lava cake op Valentijnsdag. Geniet samen van dit intieme moment vol liefde en verwennerij!


Onthoud dat het niet alleen gaat om wat je kookt, maar ook om de liefdevolle intentie erachter. Samen genieten van dit heerlijke dessert zal jullie band sterker maken en mooie herinneringen creëren die nog lang zullen voortleven. Veel plezier met koken en een fijne Valentijnsdag gewenst!


PS: 
En als je geliefde na het eten vraagt wie deze fantastische kok is, wijzen we gewoon naar jou! 😉

Advertenties