Havermout-banaan koekjes

Havermout-banaan koekjes

TEKST Wilma Schoon

BEELD RDNE Stock

PUBLICATIE 07-04-2025 | 00:00

Gezonde havermout-banaan koekjes


Ingrediënten (voor ±12 koekjes):

  • 2 rijpe bananen
  • 150 g havermout
  • 1 eetlepel pindakaas (100% puur, zonder toegevoegde suiker)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 2 eetlepels rozijnen of stukjes pure chocolade (optioneel)
  • Snufje zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een kom tot een gladde puree.
  3. Voeg de havermout, pindakaas, kaneel, vanille-extract en zout toe. Meng goed door.
  4. Roer de rozijnen of stukjes chocolade erdoor (als je die gebruikt).
  5. Vorm met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
  6. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  7. Laat even afkoelen op een rooster (ze worden steviger na het afkoelen).


🍪 Tips:

  • Liever glutenvrij? Gebruik glutenvrije havermout.
  • Voor extra crunch: voeg wat gehakte noten toe.
  • Bewaar in een afgesloten trommel tot 5 dagen.


Advertenties