TEKST Wilma Schoon
BEELD Polina Zimmerman
PUBLICATIE 19-04-2025 | 00:00
Paaseitjes horen er gewoon bij in het voorjaar. Je vindt ze in alle kleuren, smaken en maten in de winkel – maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zélf kunt maken? En geloof ons: dat is niet alleen leuk om te doen (zeker met kinderen), maar het resultaat is ook nog eens extra feestelijk en lekker. Tijd om de keuken in te duiken!
1. Smelt de chocolade
Breek je favoriete chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie (in een kom boven een pan met zacht kokend water). Roer rustig tot je een gladde, glanzende massa hebt.
2. Vul de malletjes
Giet een beetje gesmolten chocolade in elk vormpje. Strijk met een lepeltje of kwastje de zijkanten goed in. Zet de malletjes even in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
3. Tijd voor een vulling (optioneel, maar o zo lekker!)
Heb je zin in gevulde paaseitjes? Doe dan, zodra de eerste laag hard is, een klein beetje vulling in het midden. Denk aan hazelnootpasta, een likje pindakaas of een blokje karamel. Dek de vulling vervolgens af met nog wat gesmolten chocolade.
4. Laat alles goed uitharden
Zet de vormpjes minstens 30 minuten in de koelkast. Als de chocolade stevig is, haal je de eitjes voorzichtig uit de mal.
5. Plak de helften aan elkaar (optioneel)
Wil je echte ronde paaseitjes maken? Verwarm dan de randen van twee halve eitjes heel kort met een warm lepeltje en druk ze tegen elkaar. Even laten uitharden en voilà!
Wikkel je paaseitjes in vrolijk cellofaan met een lintje eromheen – perfect als homemade cadeautje voor Pasen. Ook leuk voor op tafel tijdens de paasbrunch!
Of je nu een chocoholic bent of gewoon houdt van een creatieve middag in de keuken: zelf paaseitjes maken is een feestje. Geniet ervan – en laat vooral je vingers niet smelten van al dat lekkers!