DIY: Zo maak je zelf de lekkerste paaseitjes

DIY: Zo maak je zelf de lekkerste paaseitjes

TEKST Wilma Schoon

BEELD Polina Zimmerman

PUBLICATIE 19-04-2025 | 00:00

 DIY: Zo maak je zelf de lekkerste paaseitjes

Paaseitjes horen er gewoon bij in het voorjaar. Je vindt ze in alle kleuren, smaken en maten in de winkel – maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zélf kunt maken? En geloof ons: dat is niet alleen leuk om te doen (zeker met kinderen), maar het resultaat is ook nog eens extra feestelijk en lekker. Tijd om de keuken in te duiken!

Dit heb je nodig:

  • Pure, melk of witte chocolade (of alle drie!)
  • Een siliconen paaseitjesmal (verkrijgbaar bij bakwinkels of online)
  • Een pannetje en hittebestendige kom (voor au bain-marie)
  • Een lepel of kwastje
  • Optioneel: vullingen zoals hazelnootpasta, praliné, stukjes noot, kokos of karamel

Zo maak je ze:

1. Smelt de chocolade

Breek je favoriete chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie (in een kom boven een pan met zacht kokend water). Roer rustig tot je een gladde, glanzende massa hebt.

2. Vul de malletjes

Giet een beetje gesmolten chocolade in elk vormpje. Strijk met een lepeltje of kwastje de zijkanten goed in. Zet de malletjes even in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.

3. Tijd voor een vulling (optioneel, maar o zo lekker!)

Heb je zin in gevulde paaseitjes? Doe dan, zodra de eerste laag hard is, een klein beetje vulling in het midden. Denk aan hazelnootpasta, een likje pindakaas of een blokje karamel. Dek de vulling vervolgens af met nog wat gesmolten chocolade.

4. Laat alles goed uitharden

Zet de vormpjes minstens 30 minuten in de koelkast. Als de chocolade stevig is, haal je de eitjes voorzichtig uit de mal.

5. Plak de helften aan elkaar (optioneel)

Wil je echte ronde paaseitjes maken? Verwarm dan de randen van twee halve eitjes heel kort met een warm lepeltje en druk ze tegen elkaar. Even laten uitharden en voilà!


 Leuke variaties

  • Gebruik ruby chocolate voor een mooie roze kleur.
  • Strooi er wat zeezout overheen voor een ‘salted caramel’ vibe.
  • Rol je eitjes door cacaopoeder, kokos of vrolijke sprinkles.
  • Maak een mix van kleine en grote eitjes voor een speels effect.

Cadeautip!

Wikkel je paaseitjes in vrolijk cellofaan met een lintje eromheen – perfect als homemade cadeautje voor Pasen. Ook leuk voor op tafel tijdens de paasbrunch!

Of je nu een chocoholic bent of gewoon houdt van een creatieve middag in de keuken: zelf paaseitjes maken is een feestje. Geniet ervan – en laat vooral je vingers niet smelten van al dat lekkers! 

Advertenties