De week van de buurttafel

De week van de buurttafel

TEKST Roos de Jager

BEELD Askar Abayev

De week van de buurttafel

Zin om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje? Goed nieuws: van 15 t/m 23 juni is het weer tijd voor de Week van de Buurttafel! Nextdoor, hét buurtplatform dat buren met elkaar verbindt, roept iedereen op om samen aan tafel te gaan. Het doel? Een fijne sfeer creëren in de buurt en gezellig bijkletsen met je buren. Zo wordt het een stuk makkelijker om elkaar te vinden voor een helpende hand, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid. Dus hup, meld jouw Buurttafel snel aan!


Succesvolle eerdere edities

Dit jaar gaan we alweer voor de derde editie van de Week van de Buurttafel. In 2022 en 2023 kwamen in totaal zo'n 15.000 Nederlandse buren samen om gezellig te eten, drinken en kletsen. En of de Buurttafel nou groot of klein was, één ding was zeker: elke editie zorgde voor meer verbinding in de buurt. Want zeg nou zelf, wie wil er niet in een fijne buurt wonen met goede contacten met de buren?


Oranjegevoel tijdens de Buurttafel

Heb je het EK-schema al in de gaten? De Week van de Buurttafel valt precies samen met enkele spannende wedstrijden van het Nederlands elftal. Op zondag 16 juni om 15.00 uur speelt Oranje tegen Polen en op vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk. Dé perfecte gelegenheid om samen met je buren te juichen voor onze jongens, natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje. Rood-wit-blauwe vlaggetjes en toeters zijn optioneel, maar wel gezellig!


Nextdoor brengt buren samen

Geert Mol, Country Manager van Nextdoor Nederland, legt uit waarom de Week van de Buurttafel zo belangrijk is: "Voor de derde keer op rij organiseren we dit initiatief, bedoeld om een vriendelijkere wereld te creëren waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. En dat is hard nodig, want uit ons jaarlijks buurtonderzoek blijkt dat maar liefst 65% van de Nederlanders een prettige omgang met buurtgenoten erg belangrijk vindt. Samen eten is een relatief eenvoudig, maar effectief middel om mensen bij elkaar te brengen."


Organiseer jouw eigen Buurttafel

Enthousiast geworden? Mooi zo! Het organiseren van een Buurttafel is heel eenvoudig. Of je nou gaat voor een buurtbarbecue, een chique diner, een gezellige high tea, een relaxte picknick of gewoon een kopje koffie met wat lekkers: iedere Buurttafel is waardevol. Ga snel naar en meld jouw Buurttafel aan. Hulp nodig bij de organisatie? No worries, Nextdoor biedt een handige toolkit aan met flyers, posters en voorbeelden voor een vlekkeloze planning en begroting. Alles voor een geslaagde Buurttafel!


Leer je buren (beter) kennen

De Week van de Buurttafel is hét moment om eens uitgebreid bij te kletsen met die buurvrouw die je altijd alleen maar vluchtig groet. Of om die nieuwe buurman eens goed te leren kennen. Wie weet ontdek je wel gezamenlijke interesses of kun je elkaar ergens mee helpen. Buurtgenoten zijn er tenslotte voor elkaar!


Maar ook als je je buren al goed kent, is de Buurttafel een mooie gelegenheid om de onderlinge band te versterken. Samen eten, een drankje drinken en lachen zorgt gegarandeerd voor meer gezelligheid en saamhorigheid in de buurt. En dat is precies waar de Week van de Buurttafel voor bedoeld is!


Maak er iets moois van!

Of je Buurttafel nou groot of klein is, met veel of weinig budget, uitbundig of juist eenvoudig: iedere Buurttafel draagt bij aan meer verbinding in de buurt. Dus trommel je buren op, spreek een datum af en ga samen aan de slag. Versier de tafel, zet lekkere hapjes en drankjes klaar en maak er iets gezelligs van. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn, als het maar gezellig is!


Wij wensen iedereen alvast heel veel plezier en mooie ontmoetingen toe tijdens de Week van de Buurttafel. Laat die gezellige buurtfeestjes maar komen! En vergeet niet: meld jouw Buurttafel aan via . Veel plezier allemaal!

Advertenties