Top 5 leukste steden om uit te gaan in Nederland

Top 5 leukste steden om uit te gaan in Nederland

TEKST Roos de Jager

BEELD Cottonbro Studio

De 5 leukste steden om uit te gaan!

HĂ© jij daar, vrolijkerd! Ben je toe aan een gezellig avondje uit met je vriendinnen? Nederland heeft genoeg te bieden als het gaat om leuke steden om uit te gaan. Of je nu houdt van hippe bars, gezellige kroegen of tot in de late uurtjes wilt dansen in clubs - er is voor ieder wat wils. Speciaal voor jou hebben we de top 5 leukste uitgaanssteden op een rijtje gezet. Pak je dansschoenen maar uit de kast en let's go!


1. Amsterdam - Bruisende hoofdstad vol diversiteit

We trappen af onze hoofdstad: Amsterdam. Deze stad heeft alles wat je hartje begeert op het gebied van uitgaan. Van chique cocktailbars tot alternatieve underground feestjes, Amsterdam biedt voor ieder wat wils. Bezoek bijvoorbeeld de Pijp voor hipsterbars en eetcafés, of duik de Amsterdamse binnenstad in voor gezellige kroegen en clubs. Tip: check altijd even of er toevallig een leuk festival plaatsvindt, dan heb je helemaal een topavond!


Wat Amsterdam extra bijzonder maakt is de diversiteit. Mensen van over de hele wereld komen hier samen, wat zorgt voor een unieke en tolerante sfeer. Je kunt hier jezelf zijn en genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Of je nu gaat voor een avondje chic cocktails drinken of lekker wilt dansen tot in de vroege uurtjes, in Amsterdam kan het allemaal. Een avondje uit in onze hoofdstad is altijd een goed idee!


2. Utrecht - Gezelligheid in het midden van het land

Utrecht mag met recht de gezelligste stad van Nederland genoemd worden. Met haar knusse, autoluwe binnenstad en grachten vol gezellige restaurants en cafés is dit dé plek voor een avondje borrelen met vriendinnen. Ga bijvoorbeeld langs bij één van de vele eetcafés voor lekkere hapjes en drankjes, of neem plaats op een terrasje aan de gracht. Klinkt goed toch?


Naast de gezellige sfeer, heeft Utrecht ook een bruisend nachtleven. Rondom de Neude en het Janskerkhof vind je allerlei kroegen en clubs waar je tot diep in de nacht kunt dansen en feesten. En het leuke is: alles is op loopafstand van elkaar! Geen gedoe met taxi's of openbaar vervoer dus. Gewoon lekker op je hakken (of sneakers, wat jij wilt) van café naar club hoppen. Wedden dat je niet meer naar huis wilt aan het einde van de avond?

De 5 leukste steden om dit weekend uit te gaan!

3. Rotterdam - Hippe hotspot met internationale allure

Rotterdam is dé stad voor hippe, stoere vrouwen zoals jij. Deze stad ademt een en al creativiteit en internationale allure. Dat zie je terug in het uitgaansleven. Van rooftop bars met waanzinnig uitzicht tot underground technofeesten in oude fabrieken, Rotterdam heeft het allemaal. Vooral het gebied rond de Witte de Withstraat is een hotspot voor trendy cafés en clubs.


Naast het hippe uitgaansleven, heeft Rotterdam ook veel te bieden op cultureel gebied. Wat dacht je van een avondje uit dat begint met een voorstelling in Ă©Ă©n van de theaters of een bezoekje aan een museum? Daarna kun je natuurlijk alsnog de bloemetjes buiten zetten in Ă©Ă©n van de vele bars of clubs. Combineer cultuur met dansen en drinken, dan heb je echt een avond om niet te vergeten!


4. Groningen - Studentenstad met grootse gezelligheid

Groningen is misschien wel de gezelligste studentenstad van Nederland. En dat is te merken ook! De binnenstad staat bekend om haar vele bruine kroegen waar je kunt borrelen en kletsen met locals. Vooral de Poelestraat en de Peperstraat zijn populair onder studenten en jong werkenden. Hier vind je ook veel leuke restaurants waar je vooraf een hapje kunt eten.


Wat Groningen zo leuk maakt voor een avondje uit is de ongedwongen sfeer. Iedereen is relaxed en je kunt makkelijk nieuwe mensen leren kennen. Trek je mooiste outfit aan (of gewoon een spijkerbroek met een leuk topje, kan ook) en ga lekker van kroeg naar kroeg. Dans op de tafels, zing mee met Nederlandse meezingers en sluit de avond af met een snack bij Ă©Ă©n van de vele eettentjes. Klinkt als een topavond toch?


5. Maastricht - Bourgondisch genieten in het zuiden

Last but zeker not least: Maastricht. Deze stad in het zuiden van Nederland staat bekend om haar Bourgondische levensstijl. Dat betekent lekker eten en drinken in een gemoedelijke sfeer. En dat is precies wat je kunt verwachten van een avondje uit in Maastricht. Proef bijvoorbeeld lokale wijnen en seizoensgerechten bij één van de vele restaurantjes of eetcafés.


Naast lekker eten en drinken heeft Maastricht ook een leuk uitgaansleven te bieden. Rondom het Vrijthof vind je allerlei gezellige kroegen en grand cafés waar vaak live muziek wordt gespeeld. Proost met een goed glas wijn of speciaal biertje en geniet van de gemoedelijke sfeer. En als je daarna nog energie over hebt, kun je altijd nog even doorfeesten in één van de clubs. Wedden dat je de volgende ochtend met een grote glimlach (en misschien een klein kater) wakker wordt?


Zo, dat waren de 5 leukste steden om uit te gaan in Nederland. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren voor een gezellig avondje uit met vriendinnen. Welke stad het ook wordt, Ă©Ă©n ding is zeker: het wordt sowieso een avond om niet snel te vergeten. Proost en have fun!


Heb jij nog leuke tips voor een geslaagd avondje uit? Laat het ons weten in de comments op onze socials. En als je daar dan toch bent: Vergeet ons niet te volgen op voor meer inspiratie en de leukste hotspots. Fijn weekend!

Advertenties