Dit weekend wordt het fantastisch weer!

Dit weekend wordt het fantastisch weer!

TEKST Roos de Jager

BEELD Andre Dummer | Henk Vondeling | Sylvia de Zwijgerv| Luc Lodder

7 leuke tips om dit weekend te doen 

Heb je de weervoorspellingen al bekeken? Dit weekend wordt het weer super lekker weer! Tijd dus om er weer lekker op uit te trekken met je vrienden of lekker met je gezinnetje. Geen idee waar naartoe? No worries! Wij hebben de 7 leukste dingen om te doen deit weekend voor je gevonden.
En laat je niet tegenhouden door de eventuele reisafstand hè? Als je meer dan een uur moet reizen zouden we er gewoon een lekker weekendje weg van maken!
Lees snel onze tips. Ongeacht of je van geschiedenis, natuur of gezelligheid houdt, er zit vast iets leuks voor je tussen. Pak je agenda er maar alvast even bij en noteer snel deze leuke uitjes!


1. Beleef de Middeleeuwen in Middeleeuws Ter Apel

Heb je altijd al eens willen tijdreizen naar de Middeleeuwen? Dan is dit je kans! Dit weekend vindt namelijk het festival Middeleeuws Ter Apel plaats. Het is net alsof je in het jaar 1465 stapt en een middeleeuwse jaarmarkt bezoekt. Overal zijn kampementen opgeslagen van soldaten, marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten rondom het Klooster. Het is één groot spektakel voor jong en oud met muziek, een markt, activiteiten en kinderspelen. Of plof lekker neer op het terras voor een hapje en drankje. Wedden dat je even helemaal vergeet in welk jaar je leeft?


Algemene informatie 

Het festival is zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang. Jeugd van 12 t/m 17 jaar betaalt € 8,00 en volwassenen vanaf 18 jaar € 15,00.

Kabouterland in het Drentse Exloo - My Daily Favorite

2. Ontdek de wereld van de kabouters in Exloo

Ben je dol op kabouters en trollen? Breng dan zeker een bezoekje aan Kabouterland in het Drentse Exloo, vlakbij Ter Apel. Hier beleef je een magisch dagje uit vol met kabouters, trollen en volop speelplezier in de binnen- en buitenspeeltuinen. 

Sprookjesachtige taferelen voor jong & oud

In de onderaardse gangen van het reusachtige konijnenhol kun je, als je heel stil bent, het leven van de kabouters bespieden. Achter elke bocht wacht weer een sprookjesachtig tafereel. Verken ook zeker het kasteel met zijn geheimzinnige gangen en trappetjes. Psst...hou je ogen open, misschien spot je wel een echt kaboutertje!

Entree Kabouterland

Bestel je kaartjes voor het gemak vooraf op de website van Kabouterland en vind direct alle informatie over dit fantastische park. 

Zomer in Haven - My Daily Favorite

3. Geniet van de zomerse sfeer in Almere Haven

Hou je van zomerse activiteiten en gezelligheid? Ga dan naar Almere Haven! Tot en met 8 september kun je hier genieten van een bijzondere zomerprogrammering in en rond de havenkom. 

Muziek, acts en films

Er zijn straatoptredens, shantykoren, verschillende podia met muzikale acts, klassieke concerten, braderieën en openluchtfilms. Snuffel lekker rond op de brocantemarkt en de grootste Ibiza Markt van Nederland. 

Vermaak voor jong & oud

Of probeer eens te suppen, kanoën, zeilen of surfen in het water. Voor de kleintjes zijn er springkussens en leuke knutsel- en kookworkshops. Genoeg te doen dus!

Volendam Kermis - My Daily Favorite

4. Stap in de draaimolen op de kermis in Volendam

Heb je zin in een ouderwets dagje kermis? Dan ga je naar Volendam! Van 6 tot en met 9 september staat hier een gezellige kermis met attracties voor jong en oud. Waag een gokje bij de spellen, laat je ondersteboven draaien in de attracties en smul van lekkere kermissnacks. 

Toegankelijk voor iedereen

Op zaterdag en zondag is er van 12.00 tot 14.00 uur zelfs een 'prikkelarme' kermis, waarbij de muziek en het felle licht uit staan en attracties minder snel draaien. Ideaal voor bezoekers die daar gevoelig voor zijn. 

Wist je dat..

De kermis 2024 op vrijdag t/m zondag van 14.00 uur tot 02.00 uur open is? Lekker lang plezier dus!

Wereldhavendagen Rotterdam - My Daily Favorite

5. Vaar mee tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de Rotterdamse haven? Dat kan tijdens de Wereldhavendagen op 6, 7 en 8 september! Ontdek de haven tijdens spannende excursies, bewonder bijzondere schepen en geniet van spektakel op het water. Een unieke ervaring voor iedereen die wel eens verder wil kijken dan de kade lang is. 

Activiteiten voor het hele gezin

Met activiteiten voor jong en oud biedt dit evenement een unieke kans om de wereld van scheepvaart, logistiek en technologie te verkennen. Of je nu een zeevaartliefhebber bent of gewoon op zoek naar een leuk dagje uit, de Wereldhavendagen beloven een onvergetelijke ervaring voor iedereen! Ahoy!

Cultura Nova Heerlen - My Daily Favorite

6. Laat je verrassen door kunst en cultuur op Cultura Nova in Heerlen

Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan is een bezoek aan Cultura Nova in Heerlen echt iets voor jou. Tijdens dit veelzijdige festival kun je genieten van theater, film, dans, muziek en beeldende kunst. Laat je inspireren en verrassen door de vele creatieve optredens en tentoonstellingen die dit evenement rijk is. 

Geniet van kosteloos theater, dans, muziek en meer 

Bijna de helft van het programma-aanbod van Cultura Nova is gratis te bezoeken. Welke voorstellingen dit zijn, is makkelijk terug te vinden in de brochure of op  hun website.
Wij vinden echt dat Cultura Nova iets verrassends en onvergetelijks biedt!

Cocktail Week in Amsterdam - My Daily Favorite

7. Proost met een cocktail tijdens de Cocktail Week in Amsterdam

Dit weekend en zelfs tot en met 10 september as is het Cocktail Week in Amsterdam. Proef de lekkerste nieuwe cocktails (en mocktails voor de bob) bij 17 innovatieve cocktailbars door heel Amsterdam. Elke bar presenteert twee signature cocktails die hun eigen stijl vertegenwoordigen. Daarnaast organiseren veel deelnemers ook leuke evenementen. Een vrolijk en gezellig weekendje uit gegarandeerd! Proost!


Nou, wat zeg je ervan? Is er iets leuks voor je bij? Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat je je dit weekend niet hoeft te vervelen met al deze leuke activiteiten! Deel je ervaringen vooral: We zijn erg ben benieuwd wat jouw favorite is. Heel veel plezier dit weekend. Geniet ervan!


Advertenties