De Eurostar Snow

De Eurostar Snow

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Eurostar

Eurostar Snow

My Daily Favorite van deze grijze dinsdag is een trein. Nee, niet die gele veel te vaak vertraagde intercity van Utrecht naar Den Bosch, maar de Eurostar. Voorheen bekend als de Sneeuw-Thalys: inmiddels omgedoopt tot Eurostar Snow.

Start je wintersport in stijl

Ook zo'n wintersportfanaat? Dan is het al bijna tijd om je ski's en snowboards uit de kast te halen! Eurostar Snow brengt je deze winter rechtstreeks vanuit Nederland naar de Franse Alpen. Je wintersportvakantie begin je dus al in stijl zodra je aan boord stapt van die luxe en zeer comfortabele trein. Geen gedoe met files, vermoeiende autoritten of lange wachttijden op de luchthaven. De trein biedt comfortabele zitplaatsen en er is zelfs wifi aan boord.
Onderweg dus lekker ontspannen naar je favoriete film of serie kijken.

Rechstreeks

Eurostar Snow biedt een rechtstreekse verbinding vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal naar populaire bestemmingen in de Franse Alpen, waaronder Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Vanaf daar kun je eenvoudig doorgaan naar beroemde skigebieden zoals Les 3 Vallées, Tignes, La Plagne of Les Arcs. De verbinding is overigens niet beperkt tot Nederland; ook vanuit België en zelfs Londen, met een overstap in Lille-Europe, kun je de Franse Alpen in stijl bereiken.


Goed voor het milieu

Ervaar naast gemak ook de  milieuvriendelijkheid van de trein als nooit tevoren. Reizen met Eurostar stoot slechts een minuscule 5,5 gram CO2 per passagierskilometer uit waardoor het een van de meest ecologische opties is om te reizen naar de Alpen. Eurostar onderscheidt zich niet alleen in snelheid en efficiëntie, maar dus ook in het milieubewuste aspect. Niet meer zomaar een bijkomstigheidje, maar ronduit fijn om te beseffen dat je dus door Europa reist zonder echte schade aan de natuur toe te brengen.

Begin je vakantie aan boord

Of je nu tijdens de schoolvakanties of op andere momenten wilt reizen, Eurostar Snow is beschikbaar gedurende het hele wintersportseizoen. De trein rijdt tussen 23 december 2023 en 16 maart 2024 en terugkeren vanuit de Franse Alpen kan vanaf 30 december 2023 tot en met 23 maart 2024.
Er zijn wel enkele data dat de trein niet beschikbaar is vanaf Schiphol Airport. Opstappen kan dan het best op Amsterdam Centraal. Extra leuk, want niet alleen maak je de de rit vanaf het eerste moment mee: het is ook best uniek om station Schiphol Airport zonder te stoppen voorbij te zoeven.


Betaalbaar voor iedereen

Reizen met Eurostar Snow is betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Er zijn drie tarieven beschikbaar: Standard, Comfort en Premium. Het Standard-tarief begint al vanaf €65,- voor een enkele reis. Voor iets meer comfort en extra services, kun je kiezen voor het Comfort-tarief, beschikbaar vanaf €109,- enkele reis. Voor de ultieme ervaring aan boord, inclusief gastronomie en exclusieve services, is er het Premium-tarief vanaf €144,- enkele reis.

Tickets voor Eurostar Snow zijn verkrijgbaar vanaf 17 oktober via de Eurostar-app, de website eurostar.com, NS-stations met internationale loketten, erkende reisbureaus of telefonisch via +32 70 66 77 88.
Dus waar wacht je nog op? Bereid je voor op een zorgeloze en milieuvriendelijke wintersportvakantie en laat Eurostar Snow je rechtstreeks naar de sneeuw brengen. Voor meer informatie en de dienstregeling kun je terecht op www.eurostar.com/nl-nl/duurzaamheid.

Over Eurostar

Eurostar is de nieuwe speler die Eurostar en Thalys combineert en streeft ernaar om tegen 2030 jaarlijks 30 miljoen passagiers te vervoeren en de maatstaf te worden voor duurzaam reizen in Europa. Met een vloot van 51 treinen biedt Eurostar het grootste internationale hogesnelheidsnetwerk in West-Europa, met 28 bestemmingen in Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Met een vloot van 51 treinen blijft Eurostar investeren in innovatieve en duurzame vervoersoplossingen voor reizigers in Europa.

Advertenties