De allerbeste pizza's van Europa vind je hier

De allerbeste pizza's van Europa vind je hier

TEKST Ferris ter Meer

BEELD GoogleMaps

De allerbeste pizza's van Europa

Pizza is ongetwijfeld een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Of je nu houdt van een pittige Diabolo, een controversiële Hawaï of een klassieke Margarita, er is een pizza voor iedereen. Wanneer je denkt aan de plek met de beste pizza's, dan is het eerste land dat bij je opkomt vast Italië. Maar wat als de beoordelingen iets anders laten zien?


Italië de onbetwiste winnaar 

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht, ligt de stad met de best beoordeelde pizzeria's van Europa in . Maar raad eens? Het is niet Napels! Turijn, gelegen in het noorden van het land, is een stad vol elegantie, cultuur en geschiedenis. Het schijnt ook de thuisbasis te zijn van de beste pizza's van Italië, misschien wel dankzij de nabijheid van de Alpen en de kwaliteit van de ingrediënten. Probeer de pizza al tegamino, een dikke en luchtige pizza gebakken in een pan, of de pizza al padellino, een dunne en knapperige pizza gebakken in een kleine koekenpan, twee pizzasoorten die afkomstig zijn uit de stad.


Pizzeria Fratelli Roselli

Aanbevolen pizzeria 🍕: Pizzeria Fratelli Roselli. Met duizenden recensies in het Italiaans kun je er zeker van zijn dat deze pizzeria authentiek is en geen toeristenval. Kies voor een van de populairste pizza's "Bufala Campana" of een van de veganistische opties, zoals "Pataveg". Vergeet niet je pizza weg te spoelen met een glas limoncello!


Een verrassende nummer 2

Neurenberg, Duitsland, is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als het gaat om geweldige pizza's, maar het is zeker een verrassende toevoeging aan de lijst. Neurenberg, de op één na grootste stad in Beieren, is een stad van contrasten, waar je een mix van middeleeuwse architectuur en moderne kunst terugvindt en waar ook de traditionele keuken en internationale smaken elkaar ontmoeten. Vandaag kunnen we je ook vertellen dat het een stad van geweldige pizza's is, dankzij de diverse en creatieve pizzeria's! Neurenberg heeft meer dan 60 pizzeria's die 4,5* of meer scoren op Google. Als je er bent, probeer dan eens de unieke pizza flammkuchen, een dunne en knapperige pizza belegd met zure room, spek en uien.


La Commedia Pizzeria Restaurant

Aanbevolen pizzeria 🍕: La Commedia Pizzeria Restaurant. Als je op zoek bent naar klassieke Italiaanse houtovenpizza in een gezellige omgeving, zoek dan niet verder. Dit is een geweldige keuze voor reizigers met speciale dieetwensen, want alle pizza's op het menu kunnen glutenvrij worden gemaakt. Een recensent beweerde dat het de "absoluut onbetwiste beste pizza in heel Neurenberg" is - ben je klaar om het zelf te proberen?


Terug naar Italië

Rome, de Italiaanse hoofdstad, is een stad vol geschiedenis, kunst en cultuur. Het is ook een stad met geweldige pizza's, dankzij de eeuwenoude tradities en verschillende stijlen die de pizzaria’s hier hebben uitgevonden. Probeer de pizza al taglio, een rechthoekige pizza die in stukken wordt gesneden en per gewicht wordt verkocht, of de pizza romana, een dunne en knapperige pizza met een hoge korst. Als beleg kun je kiezen voor een klassieker op alle menukaarten in Rome, de Capricciosa: belegd met ham, champignons, olijven, artisjok, een ei en tomaat.


Alice Pizza Trastevere

Aanbevolen pizzeria 🍕: Alice Pizza Trastevere. Met meer dan 1.600 beoordelingen en een gemiddelde van 4,9* is het duidelijk dat je deze pizzeria niet mag missen tijdens je volgende trip naar Rome. Of je nu kiest voor een stuk "Cacio e Pepe" of "Mortadella", dit is een geweldige plek als je onderweg een pizza wilt eten terwijl je de stad verkent.


De top 10 

.. wordt compleet gemaakt door Lyon, Frankrijk; Dortmund, Duitsland; Essen, Duitsland; Marseille, Frankrijk; Napels, Italië; Krakau, Polen; en Lissabon, Portugal. Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke kenmerken en culinaire tradities die bijdragen aan de geweldige pizza-ervaring.


Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar de beste pizza van Europa, denk dan aan deze steden en hun geweldige pizzeria's. Of je nu houdt van Prosciutto, Fungi of een klassieke Margarita, je zult zeker iets vinden om je smaakpapillen te verrassen en je buik tevreden te stellen. Eet smakelijk!

Advertenties