De 5 meest romantische dingetjes om te doen met Valentijnsdag

De 5 meest romantische dingetjes om te doen met Valentijnsdag

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Vera Arsic

Romantische uitjes

Zoals je weet zijn wij bij My Daily Favorite enorm fan van Valentijnsdag. En we weten dat jij dat stiekem ook wel hebt. Geef toe: Het is nou eenmaal gewoon leuk om cadeautjes te krijgen of op een andere manier verrast te worden. Maar tegelijkertijd is het ook leuk om jouw geliefde te blij te maken met iets wat jij bedacht hebt toch?
En natuurlijk is Valentijnsdag enorm commercieel geworden. Maar toch: Je hoeft het niet altijd zo gek te maken. Kleine gebaren kennen ook een grote waardering.
In deze blogpost nemen we je dan ook mee op een romantisch avontuur en delen we de 5 meest romantische dingetjes die je kunt doen met Valentijnsdag.

1. Een picknick in het park

Ja, het is februari. En ja, we leven in Nederland. Maar toch: Wat is er nu romantischer dan samen genieten van een heerlijke picknick in het park? Verzamel wat lekkere hapjes, een flesje wijn, een zachte deken om op te zitten en trek warme en comfortabele kleding aan. Zoek een rustig plekje uit onder de bomen waar jullie alle privacy hebben. Geniet  van elkaars gezelschap terwijl jullie al dan niet knuffelend smullen van al het lekkers. Beetje mijmeren over de toekomst, of juist lekker kletsen over jullie favoriete herinneringen.


2. Een verrassingsdiner thuis

Verras jouw partner met een zelfgemaakt diner bij kaarslicht thuis. Zorg voor romantische decoraties zoals bloemen en kaarsen om de sfeer extra speciaal te maken. Kook zijn of haar favoriete gerecht(en) of probeer eens iets nieuws uit waarvan je denkt dat het goed zal vallen. Ga je meerdere gangen serveren? Vergeet dan niet om elke gang mooi op te dienen. En vergeet al helemaal niet maximaal te genieten van elkaars gezelschap terwijl jullie genieten van het heerlijke eten.


3. Een romantische wandeling bij zonsondergang

Niets is zo magisch als een romantische wandeling maken terwijl de zon langzaam ondergaat. Kies een mooie locatie uit, zoals het strand of een park met een prachtig uitzicht, en wandel hand in hand terwijl jullie genieten van de kleuren die de lucht schildert. Neem de tijd om even stil te staan, naar elkaar te kijken en te beseffen hoe gelukkig jullie zijn om deze speciale dag samen door te brengen.


4. Samen iets nieuws leren

Valentijnsdag kan ook het perfecte moment zijn om samen iets nieuws te leren. Denk aan een kookworkshop, dansles of zelfs schilderen met wijn. Kies iets waar jullie allebei interesse in hebben en waarvan je denkt dat het voor een leuke en lachwekkende ervaring zal zorgen. Het belangrijkste is dat jullie plezier hebben en nieuwe herinneringen creëren die nog lang meegaan.


5. Een weekendje weg

Als je er echt helemaal tussenuit wilt, plan dan een romantisch weekendje weg met jouw geliefde. Kies een bestemming die jullie beiden aanspreekt, of het nu gaat om een afgelegen hutje in de natuur of juist een bruisende stad vol cultuur en entertainment. Verken samen nieuwe plekken, ontdek lokale gerechten en geniet van quality time zonder afleidingen. 


Wat wordt het?

Nou, we zijn alweer aan het einde gekomen van deze romantische reis door de 5 meest romantische dingetjes om te doen met Valentijnsdag. Of je nu kiest voor een intieme picknick, een verrassingsdiner thuis of die romantische wandeling bij zonsondergang: Het belangrijkste is dat je jouw liefde en waardering toont voor jouw partner. Vergeet niet om plezier te hebben, te lachen en vooral heel veel liefde te delen.
Laat je ons op onze socials weten wat jullie hebben gekozen? We wensen jullie in elk geval alvast een hele fijne Valentijnsdag toe!

Advertenties