Bloementrends van 2024

Bloementrends van 2024

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Bloomon

Bloementrends van 2024

Aan het ontwerpproces van boeketten en andere floral gifts gaat heel wat denkwerk vooraf. Er wordt gekeken naar de trends op het gebied van mode en interieur, maar ook naar wat er in de wereld gebeurt. Het resultaat? Verrassende boeketten vol bijzondere stelen die naadloos aansluiten bij de trends van het moment. Van bijzondere texturen tot nostalgische stijlen, laten we eens kijken naar de bloementrends van 2024.


Terug naar de natuur

Luchtige en weelderige bossen vol verfijnde (biologische) bloemen en kruidachtige stelen zoals dille zijn helemaal in. Maar belangrijk is dat deze boeketten niet te perfect gestyled worden. We willen juist dat ze eruit zien alsof ze rechtstreeks uit de natuur komen. Dit is een trend die je ook steeds vaker ziet bij supermarkten, waar groentes en fruit steeds minder gestileerd worden gepresenteerd.


Natuurlijke materialen

In Nederlandse interieurs zien we steeds meer hout, rotan en steensoorten met een ruwe finish. In 2024 zal je deze trend ook terugzien in boeketten. Texturen die uitnodigen tot aanraken, natuurlijke materialen en warme tinten zoals diepbruin, bordeaux en beige passen perfect binnen de Meaningful Earth trend. Denk hierbij aan fluweelzachte kangoeroepoten, bloesem van magnolia's, gekrulde Salix-takken en gedroogde graspluimen. Deze elementen associëren we met het preserveren van de natuur en zullen in 2024 zeker furore maken.


Hedendaags klassiek: Een vleugje nostalgie

Er is een hang naar nostalgie, maar wel graag met een eigentijds sausje. Het ronde biedermeierboeket maakt namelijk een comeback, net als de klassieke bloemen. Op gerbera's, rozen, chrysanten en anjers kan je altijd vertrouwen. Ze blijven lang mooi en zijn perfect om een hedendaags klassiek boeket mee samen te stellen.


Peach Fuzz: Warmte en kleur

In 2024 zijn warme kleuren niet weg te denken uit de bloemenwereld. De trendkleur van dat jaar volgens Pantone is Peach Fuzz, een prachtige perzikkleur die zal terugkomen in vele boeketten. Ook oranjetinten zullen populair zijn, omdat ze verbindend of juist contrasterend kunnen werken. Daarnaast zien we het hele jaar door rode bloemen - dus niet alleen rond kerst - en barbieroze tinten die geliefd zijn bij velen. Een vleugje geel, zoals zonnebloemen, zorgt voor extra zonneschijn in de boeketten.

Richting het najaar ontstaat er overigens een kleine verandering in het kleurenpalet van boeketten. Rijke kleuren zoals paars en magenta, maar ook frosty tinten zoals wit en pastel zijn vooral in de periode erg populair. Maar daar hebben we het in de zomer van 2024 wel weer over.


Bloemenliefhebber

2024 wordt dus de tijd dat de standaard boeketten achterwege mogen blijven en dat je met iets verrassends goeie sier gaat maken. 
Laat je inspireren door de natuur, omarm het gebruik van natuurlijke materialen, voeg een vleugje nostalgie toe en speel met warme kleuren. De bloementrends van 2024 beloven een jaar vol bijzondere stelen en prachtige creaties te worden. Of je nu een bloemenliefhebber bent of op zoek bent naar een uniek cadeau, de boeketten en floral gifts volgens deze trends zullen zeker bij iedereen in de smaak vallen.

Advertenties