De 5 leukste herfstvakantie bestemmingen

De 5 leukste herfstvakantie bestemmingen

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Expedia

De leukste herfstvakantiebestemmingen

Heb je al zin in de herfstvakantie? Mooi, want wij ook! En we hebben goed nieuws: steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om er juist in deze periode even tussenuit te knijpen. Of je nu alleen gaat, met je lief, je beste vrienden of het hele gezin, de herfst is het perfecte seizoen voor een onvergetelijke vakantie. En geloof ons, er zijn genoeg te gekke bestemmingen om uit te kiezen. Dus pak je koffers maar alvast, want na het lezen van dit artikel wil je meteen vertrekken!


1. Magisch München

We trappen af met een klassieker: München. Deze bruisende Duitse stad heeft alles wat je hartje begeert in de herfst. Slenter door de gezellige straten, geniet van de prachtige herfstkleuren in het Englischer Garten en proef natuurlijk de overheerlijke Duitse keuken. En het allerbeste? In oktober vindt hier het wereldberoemde Oktoberfest plaats! Trek je dirndl of lederhose aan en proost met een grote pullen bier op je geweldige herfstvakantie. Prost!

Fontainebleau in de herfstvakantie - My Daily Favorite

2. Fabelachtig Fontainebleau

Zin in een romantisch weekendje weg met je lief? Boek dan snel een tripje naar Fontainebleau, een charmant Frans stadje op slechts een uurtje rijden van Parijs. Dwaal hand in hand door de pittoreske straatjes, bewonder het imposante kasteel van Fontainebleau en geniet van een heerlijke picknick in de prachtige tuinen. 's Avonds dineer je bij kaarslicht in een knus restaurantje en proost je op de liefde met een goed glas Franse wijn. Santé

Wenen in de herfstvakantie - My Daily Favorite

3. Waanzinnig Wenen

Voor een stedentrip met vrienden is Wenen de perfecte bestemming. Deze Oostenrijkse hoofdstad barst van de cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Bezoek indrukwekkende musea zoals het Kunsthistorisches Museum, ga shoppen op de Mariahilfer Strasse en geniet van de heerlijke Weense koffie en taart in een van de vele koffiehuizen. 's Avonds stap je met z'n allen de beroemde reuzenrad in voor een spectaculair uitzicht over de stad. Wedden dat jullie vriendschap hierna nog sterker is?

Florance in de herfstvakantie - My Daily Favorite

4. Fantastisch Firenze

Italië is altijd een goed idee, maar in de herfst is het helemaal magisch. En dan vooral Firenze, de hoofdstad van Toscane. Deze stad ademt geschiedenis, kunst en la dolce vita. Bewonder de indrukwekkende Duomo, spot David in het Galleria dell'Accademia en slenter over de beroemde Ponte Vecchio. Onderweg stop je natuurlijk regelmatig voor een heerlijk kopje espresso en een vers stuk pizza. That's amore!

Olso in de herfstvakantie - My Daily Favorite

5. Onvergetelijk Oslo

Last but not least: Oslo, de koele hoofdstad van Noorwegen. Deze bestemming is perfect voor een actieve gezinsvakantie in de herfst. Ga op avontuur in het Vikingskipshuset, maak een wandeling door het Vigelandsparken met zijn fascinerende beeldhouwwerken en bezoek de indrukwekkende opera van Oslo. En vergeet niet om even uit te waaien op het schiereiland Bygdøy, waar je kunt genieten van de frisse zeelucht en misschien wel het noorderlicht spot. Spannend!


Zie je, de herfstvakantie is het perfecte moment om er even tussenuit te knijpen. Of je nu gaat voor gezelligheid in München, romantiek in Fontainebleau, vriendschap in Wenen, la dolce vita in Firenze of avontuur in Oslo, het wordt sowieso een onvergetelijke vakantie. Dus waar wacht je nog op? Boek die tickets en pak die koffers, want de herfstheerlijkheid lonkt. Heel veel plezier en maak mooie herinneringen!


Oh, en vergeet niet om ons een kaartje te sturen 😉 Ciao!

Advertenties