Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

TEKST Wilma Schoon

BEELD Ferris ter Meer

Courgettesoep met zalm: Een heerlijke en gezonde combinatie

Heb je zin in een smakelijke en voedzame maaltijd die ook nog eens makkelijk te maken is? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vandaag deelt onze vaste chefkok Wilma  een recept voor een overheerlijke courgettesoep met zalm jullie. Deze combinatie is niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Dus trek je schort aan en laten we samen aan de slag gaan!


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg courgettes, in stukken gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse dille ter garnering


Bereidingswijze

  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee.
  3. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken tot de courgette gaar is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  5. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over kommen en garneer met de zalmsnippers en wat verse dille. Eet smakelijk!


De voordelen van courgette

Wist je dat courgette niet alleen lekker is, maar ook bomvol gezonde voedingsstoffen zit? Deze groente bevat weinig calorieën, maar is rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, C, K en kalium. Courgette is ook een goede bron van vezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering. Door regelmatig courgette te eten, ondersteun je dus je algehele gezondheid. En laten we eerlijk zijn, met dit lekkere soepje is dat absoluut geen straf!


Zalm: Een gezonde en smaakvolle toevoeging

Zalm staat bekend om zijn heerlijke smaak en is bovendien een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Deze gezonde vetten zijn essentieel voor een goede hersenfunctie en dragen bij aan een gezond hart- en vaatstelsel. Daarnaast bevat zalm ook veel eiwitten, vitamine B12 en selenium. Door zalmsnippers toe te voegen aan je courgettesoep, maak je niet alleen een smakelijk gerecht, maar geef je ook je lichaam een boost aan waardevolle voedingsstoffen. Wie zei dat gezond eten saai moest zijn?


Variaties op het recept

Het mooie aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Heb je geen zalm in huis? Probeer dan eens gerookte makreel of garnalen. Of voeg een lepel pesto toe voor een Italiaanse twist. Vegetariër? Laat de vis achterwege en garneer met geroosterde zonnebloempitten voor een lekkere crunch. En als je van een beetje pit houdt, kun je de soep afmaken met een snufje chilivlokken. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus experimenteer gerust en ontdek jouw favoriete combinatie!


Conclusie

Deze courgettesoep met zalmsnippers is niet alleen ongelooflijk lekker, maar ook nog eens supersimpel om te maken. Met slechts een paar ingrediënten tover je in no-time een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel die de hele familie zal bekoren. Dus waar wacht je nog op? Trek je keukenschort aan, haal je staafmixer tevoorschijn en ga aan de slag met dit heerlijke recept. We beloven dat je geen spijt zultnkrijgen van deze smaaksensatie. Eet smakelijk en geniet van alle gezonde voordelen die deze soep te bieden heeft!


Ps: Als je dit recept hebt uitgeprobeerd, laat ons dan even weten wat je ervan vond in de comments op de socials. We zijn razend nieuwsgierig naar jullie ervaringen en variaties op dit gerecht. En vergeet niet dit artikel te delen met al je soepliefhebbende vrienden en familie, zodat ook zij kunnen genieten van deze heerlijke courgettesoep met zalm. Tot de volgende keer en blijf gezond en lekker eten!

Advertenties