Wereld Nutella Dag

Wereld Nutella Dag

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Anna Tukhfatullina

Wereld Nutella dag

Ja hoor, het is weer zover! Het is tijd om je lepel te pakken en je smaakpapillen klaar te maken voor een onweerstaanbare traktatie. Op 5 februari vieren we Wereld Nutella Dag, een dag gewijd aan de heerlijke chocolade-hazelnootspread waarvan onze harten sneller gaan kloppen. Of je nu dol bent op pannenkoeken met Nutella, een sneetje geroosterd brood besmeerd met deze zalige hemelse smaak of gewoon rechtstreeks uit de pot eet (mag vandaag gewoon! We oordelen niet!): Deze dag is er om te genieten van alles wat Nutella te bieden heeft. 


Italiaanse familiebedrijf

Wist je dat Nutella voor het eerst werd geïntroduceerd in 1964 door dat Ferrero, een Italiaans familiebedrijf dat bekend staat om zijn overheerlijke chocoladeproducten? Die naam kennen we natuurlijk ook van een andere lekkernij! Hoe dan ook: Sindsdien heeft het de wereld veroverd en is het uitgegroeid tot een iconisch merk dat geliefd is bij jong en oud. De romige textuur, rijke smaak en perfecte balans tussen zoet en nootachtig maken Nutella tot een ware traktatie waarvan je nooit genoeg kunt krijgen.


Het ontstaan van  Wereld Nutella Dag

Dus waarom vieren we eigenlijk Wereld Nutella Dag? Wel: Deze dag ontstond als een liefdesverklaring aan deze fantastische smeerbare lekkernij. Het begon allemaal in 2007 toen Sara Rosso, een Amerikaanse blogger met Italiaanse roots, besloot om 5 februari uit te roepen tot Wereld Nutella Dag. Haar doel was om de wereld te laten zien hoeveel mensen van Nutella houden en om de veelzijdigheid van deze heerlijke spread te vieren.


Hoe vier je deze dag? 

Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:


1. Probeer nieuwe recepten: Nutella is niet alleen geweldig op brood en pannenkoeken, het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in allerlei heerlijke gerechten. Van Nutella brownies tot Nutella milkshakes, de mogelijkheden zijn eindeloos! Surf het internet af voor inspiratie en ontdek nieuwe manieren om van deze lekkernij te genieten.


2. Maak je eigen Nutella: Heb je ooit overwogen om zelf Nutella te maken? Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk! Met een paar eenvoudige ingrediënten zoals hazelnoten, cacao, suiker en olie kun je je eigen potje hemelse chocolade-hazelnootspread creëren. Er zijn talloze recepten online beschikbaar die je stap voor stap begeleiden.


3. Deel je liefde voor Nutella: Wereld Nutella Dag is de perfecte gelegenheid om je vrienden, familie en collega's kennis te laten maken met de verrukkingen van deze goddelijke spread. Neem wat broodjes met Nutella mee naar het werk of organiseer een gezellige brunch waarbij iedereen zijn favoriete recept met elkaar kan delen.


4. Neem deel aan sociale media-uitdagingen: Tijdens Wereld Nutella Dag kun je deelnemen aan sociale media-uitdagingen om je liefde voor Nutella te tonen. Maak bijvoorbeeld een foto van je favoriete Nutella-creaties en deel deze met de hashtag #WorldNutellaDay. Wie weet kom je wel in contact met andere chocoladeliefhebbers en ontdek je nieuwe recepten en tips.


Geniet altijd met mate

Kleine side note: Hoewel Nutella ongetwijfeld heerlijk is, moeten we ons bewust blijven van het feit dat het ook veel suiker en vet bevat. Geniet dus met mate en zorg ervoor dat je een gebalanceerd dieet behoudt.

Dus, op 5 februari, laat alle remmen los en vier Wereld Nutella Dag! Zorg ervoor dat je al je vrienden uitnodigt om samen te genieten van elke smakelijke hap van deze zoete traktatie!  Vergeet niet om af en toe een lach op je gezicht te toveren terwijl je geniet van de verrukkelijke smaak - want wat is er nu beter dan een dag vol Nutella?


Disclaimer 

Deze blogpost is geschreven met enthousiasme voor Wereld Nutella Dag, maar we willen benadrukken dat het belangrijk is om verantwoordelijk om te gaan met voeding. Overmatige consumptie van suikerrijke producten kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Advertenties