Wat trek jij deze Koningsdag aan?

Wat trek jij deze Koningsdag aan?

TEKST Roos de Jager

BEELD ELLE


Wat trek jij deze Koningsdag aan?

Heb jij al bedacht wat je gaat aantrekken op de dag dat heel Nederland oranje kleurt, maar de weergoden hebben besloten om er een natte boel van te maken bij zo'n frisse 15 graden? Geen zorgen, ik ben hier om je door deze kledingcrisis heen te helpen. Laten we samen eens duiken in de wereld van waterdichte mode, want wie zegt dat je niet stijlvol kunt zijn terwijl je door de plassen huppelt?


Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Begin met de basis: laagjes zijn je beste vriend op een dag als Koningsdag. Waarom? Omdat het Nederlandse weer nou eenmaal onvoorspelbaar is, zelfs op Koningsdag. Start met een comfortabele, ademende basislaag. Denk aan een simpel T-shirt of een lichtgewicht longsleeve. Hieroverheen trek je een warme trui of vest, want 15 graden klinkt misschien niet super koud, maar als je uren buiten staat te feesten, zul je blij zijn met deze extra laag.


De ultieme regenjas

De hoofdact van je outfit is natuurlijk de regenjas. Maar wacht even, voordat je die oude, saaie regenjas van de kapstok trekt, denk eens na over een upgrade. Er zijn zoveel leuke, kleurrijke opties die perfect zijn voor Koningsdag. Een oranje regenjas zou natuurlijk ideaal zijn (hallo, teamgeest!), maar elke heldere kleur die de regenachtige dag opvrolijkt is een goede keuze. Zorg er wel voor dat hij ademt, want niets is vervelender dan binnenin je eigen persoonlijke sauna te zitten.


Waterdichte schoenen

Je voeten droog houden is key. Laat die mooie sneakers maar thuis, want de kans is groot dat ze het einde van de dag niet droog (of schoon) overleven. Ga in plaats daarvan voor waterdichte schoenen of laarzen. Er zijn genoeg modieuze opties die je voeten zowel droog als warm houden. En als je echt in de Koningsdag-spirit wilt komen, waarom dan niet kiezen voor een paar oranje regenlaarzen?


Accessoires die je outfit afmaken

Nu je de basis hebt, is het tijd om te denken aan accessoires. Een waterdichte tas is een must om je spullen droog te houden. En wat dacht je van een leuke oranje paraplu? Het is niet alleen praktisch, maar je valt ook nog eens extra op in de menigte. Een warme muts of pet kan ook geen kwaad, vooral als het echt gaat plenzen.


Functioneel maar fashionable

De sleutel tot de perfecte Koningsdag outfit is de balans tussen functionaliteit en mode. Je wilt er leuk uitzien, maar comfort en warmte zijn minstens zo belangrijk. Met de juiste laagjes, een goede regenjas, waterdichte schoenen en de juiste accessoires ben je helemaal klaar voor wat de dag ook brengt, zonder in te leveren op stijl.


Dus daar heb je het, jouw gids voor de perfecte Koningsdag outfit bij 15 graden en regen. Laat het weer je er niet van weerhouden om te genieten van deze oer-Hollandse feestdag. Trek die stijlvolle, waterdichte outfit aan en ga ervoor. Oranje boven!


En hé, als je door de regen een beetje verkleumd thuiskomt, is er niets wat een warme kop chocomel niet kan oplossen, toch? Fijne Koningsdag!

Advertenties