Tilburgse Kermis

Tilburgse Kermis

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Demian de Jong

 Attracties, feestjes en nog veel meer: De ultieme gids voor de Tilburgse Kermis 2024

Ben je al ready voor een lange week vol spanning, plezier en Brabantse gezelligheid? Dan is de Tilburgse Kermis echt iets voor jou! Van 19 t/m 28 juli 2024 staat het centrum van Tilburg weer compleet op z'n kop met de allergrootste kermis van de hele Benelux. Tien dagen lang kun je genieten van meerdere te gekke attracties, vette festivals en de tofste feestjes. Wij hebben het hele programma voor je op een rijtje gezet, dus mis niks van dit te gekke evenement!


Openingstijden en waanzinnige attracties!

Zoals gezegd: Trek je nieuwe sneakers maar aan en maak je klaar voor een dag vol met spannende ritjes in te gekke attracties. Het reuzenrad, de achtbaan of het spookhuis: Het is er allemaal en in alle soorten, kleuren en maten! En morgen op zaterdag 20 juli, is alles ook nog eens tot 01:00 uur open!
Helemaal los gaan in de meest spectaculaire attracties dus. En als je er even genoeg van hebt, doe je je tegoed aan de vele eetkraampjes of ga een dansje doen bij een van de vele feestpodia die verspreid zijn over het hele terrein. Ons weekend kan nu al niet meer stuk! 


Tilburgse Kermis

Vrijdag 19 juli: Knallende opening

De Tilburgse Kermis trapt af met een knaller van een openingsavond. In de Stadhuisstraat kun je genieten van optredens van onder andere John de Bever en William Burg. En ook in de Jupiler Bierhal is het feest met Mart Hoogkamer, Marco Schuitmaker en vele anderen. Laat die kermis maar beginnen!

Zaterdag 20 juli: Hiphop hoogtepunt

Op zaterdag 20 juli staat er een vet hiphopfestival op het programma: Het Moment. Met optredens van toppers als Boef, Winne en THC belooft dit een onvergetelijke dag te worden voor alle hiphopliefhebbers. Mis het niet!

Zondag 21 juli: Proost met een pul

Hou je meer van een goed glas bier? Dan is de Duitse biergarten XXL tijdens de Kraak Kermis op zondag 21 juli echt iets voor jou. Proost met een pul en zing mee met de beste Oktoberfest hits. Ein Prosit!

Maandag 22 juli: Roze maandag

Maandag is het tijd voor de kleurrijkste dag van de kermis: Roze Maandag! Trek je mooiste roze outfit aan en loop mee in de pride walk. Vier de liefde en diversiteit tijdens deze vrolijke dag vol regenbogen.

Dinsdag 23 juli: Zomercarnaval en meezingers

Op dinsdag 23 juli staat zomercarnaval centraal op het Piusplein. Hijs jezelf in je carnavalsoutfit en dans mee op de vrolijke deuntjes. En ook in de Jupiler Bierhal is het één groot feest met optredens van René Schuurmans, Kafke en meer. Zing uit volle borst mee met de grootste meezingers!

Roze maandag op Tilburgse Kermis

Woensdag 24 juli: Stëlz de boel op z'n kop

Woensdag is het tijd om te stëlzen tijdens Club Stëlz bij Studio aan de Korte Heuvel. En dat is nog niet alles, want niemand minder dan Keizer komt optreden. Bereid je voor op een avond vol dikke beats en gekkigheid!

Donderdag 25 juli: Tropische vibes bij Villa Ananas

Donderdag 25 juli wordt het een zomerse boel tijdens Villa Ananas op het Piusplein. Met optredens van onder andere Geza & Dio waan je je even in tropische sferen. Maar er is nog veel meer te beleven deze dag, dus houd het programma goed in de gaten!

Vrijdag 26 juli: Zomerse vibes en foute hits

Vrijdag staat in het teken van zomerse vibes, lekkere drankjes en één groot feest. In de Jupiler Bierhal kun je genieten van optredens van onder andere Django Wagner. En ook K-Liber zal de boel op z'n kop zetten. Zweet die kater er maar uit!

Tilburgse Kermis foto by Bas Haans

Zaterdag 27 juli: Dansen en dikke beats

De een-na-laatste dag van de kermis wordt er eentje om niet snel te vergeten. In de Jupiler Bierhal op het Willemsplein staan Billy Dans, Monique Smit, Wilbert Pigmans, Kafke en DJ Coenio op het podium. En op het elektronische festival in de Oranjestraat draait onder andere Donnie de dikste techno beats. Dansen maar!


Zondag 28 juli: Knallende afsluiting

Aan alles komt een eind, zo ook aan de Tilburgse Kermis. Maar niet getreurd, want op de allerlaatste avond pakken ze nog één keer flink uit in de Jupiler Bierhal met optredens van Lange Frans en Thomas Berge. Wil je het wat rustiger aanhouden? Schaakvereniging de Drie Torens organiseert een snelschaaktoernooi in het reuzenrad van 12:00 tot 15:00 uur. Een unieke ervaring!


Tot vanavond!

Nou, wat zeg je ervan? De Tilburgse Kermis belooft weer een geweldig evenement te worden met voor ieder wat wils. Dus haal die agenda maar tevoorschijn en zet deze data met dikke letters erin. Tot snel in Tilburg!




Advertenties