Samen eten verbindt!

Samen eten verbindt!

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Madeleine Bolle Photography

De week van de buurttafel: Samen eten verbindt

Heb jij zin in een gezellig samenzijn met lekker eten en goede gesprekken? Dan heb ik goed nieuws voor je! Nextdoor nodigt alle buren in Nederland uit om van 15 tot 23 juni deel te nemen aan de Week van de Buurttafel. Het is dé kans om in een ongedwongen sfeer je buren beter te leren kennen en samen een fijne buurtgemeenschap te vormen. Klinkt goed, toch?


Wat is de week van de buurttafel?

Na twee eerdere succesvolle edities, waarbij zo’n 15.000 buren in Nederland het goede leven deelden aan lange tafels, is het dit jaar tijd voor de derde ronde. Of het nu een groots buurtfeest of een intiem diner voor enkele buren is, elke Buurttafel brengt mensen dichter bij elkaar. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet in zo’n warme, gezellige buurt wonen?


Oranjegevoel tijdens de buurttafelweek

Alsof het lot het zo bepaald heeft, valt de Week van de Buurttafel dit jaar samen met het EK voetbal. Kun je je een betere manier voorstellen om met je buurtgenoten het Nederlands elftal aan te moedigen? Precies op tijd voor de wedstrijden tegen Polen en Frankrijk, biedt deze week de perfecte gelegenheid om in oranje sferen te komen.


Waarom meedoen?

“Eten verbindt mensen,” zegt Geert Mol, Country Manager van Nextdoor Nederland. En hij heeft gelijk! Het is een simpele, maar super effectieve manier om elkaar beter te leren kennen en samen mooie momenten te beleven. Bovendien, wie vindt het nou niet fijn om nieuwe vrienden te maken en te genieten van heerlijke gerechten?


Hoe kan ik meedoen?

Heb je zin gekregen om zelf een Buurttafel te organiseren? Of het nu gaat om een barbecue, high tea, of gewoon koffie met gebak, elk initiatief is goud waard. Meld jouw Buurttafel eenvoudig aan via de ap van Nextdoor en zij helpen je onmiddelijk op pad met een handige toolkit om alles op rolletjes te laten lopen.


Tot slot

De Week van de Buurttafel is meer dan alleen samen eten; het is een beweging die buurtgenoten verbindt en een gevoel van gemeenschap en vriendschap creëert. Dus, trek de stoute schoenen aan, nodig je buren uit en maak er samen een onvergetelijke week van. Wie weet welke mooie verhalen en nieuwe vriendschappen er op jouw Buurttafel wachten!


En, ben je al enthousiast? Bezoek dan snel en zet de eerste stap naar een onvergetelijke ervaring. Laten we samen het verschil maken in onze buurten. Tot aan de Buurttafel!

Advertenties