Kunnen buiktasjes anno 2024 nog?

Kunnen buiktasjes anno 2024 nog?

TEKST Ferris ter Meer

BEELD fantinipelletteria.nl

Het buiktasje

Een tijdje terug ontvingen we een dm met de vraag of we hier op de redactie nog wel eens discussies hebben over bepaalde onderwerpen waar we over schrijven.
Onze vaste 'Favourites' weten namelijk als geen ander dat het er hier nog wel eens - zij het op een leuke manier - fel aan toe gaan tussen met name de stagiaires (Gen Z) en de vaste medewerkers die steevast Boomers worden genoemd. Dat zijn we overigens helemaal niet, want Boomers zijn van 1941 tot 1955 en daar komen wij niet eens bij in de buurt.

Hoe dan ook: Een nieuwe discussie was geboren toen mijn moeder voorstelde een buiktasje voor mij te willen kopen en ik huiverend naar dat ding keek en vriendelijk bedankte. Ik ben er geen fan van en mijn leeftijdsgenoten hier, moeten ook spontaan aan de avondvierdaagse van 1994 denken bij het zien van zo'n ding. 
 
Toch blijken buiktasjes anno 2024 nog steeds verrassend trendy te zijn. Sterker nog: Hij is al jaren bezig aan een ware opmars: Weliswaar hoofdzakelijk bij de Gen Z groep, maar ook de Millenials omarmen het handige tasje maar al te graag. 
Reden voor een leuk onderzoekje vinden wij!  In deze blogpost gaan we daarom dus dieper in op dit modeaccessoire dat de afgelopen jaren een enorme comeback heeft gemaakt. We zullen onderzoeken waarom buiktasjes zo populair zijn geworden, hoe ze zich hebben ontwikkeld en of ze dit verdere jaar nog relevant blijven. Dus mocht je er nog in het bezit van zijn: Haal je favoriete buiktasje tevoorschijn terwijl we deze prangende vraag gaan beantwoorden!


Waarom zijn buiktasjes zo populair?

We moeten eerlijk zijn: Hoewel wij (zogenaamde Boomers) ze niet bepaald veel tegenkomen in het straatbeeld, is de populariteit van buiktasjes de afgelopen jaren  kennelijk geëxplodeerd. Van celebrities tot influencers en gewone mensen op straat: Iedereen lijkt er een te dragen. Maar waarom? Nou: Onderstaand hebben we de belangrijkste redenen gevonden waarom buiktasjes weer zo geliefd zijn geworden:


1. Praktisch:

Buiktasjes bieden gemak en functionaliteit. Ze zorgen ervoor dat je al je essentiële spullen binnen handbereik hebt zonder dat je een grote tas hoeft mee te slepen. Klopt als een bus. Hier valt weinig tegen in te brengen.


2. Stijlvolle veelzijdigheid: 

Buiktasjes kunnen gedragen worden als crossbody-tassen, over de schouder of natuurlijk rond de taille. Ze passen bij verschillende outfits en stijlen, waardoor ze perfect zijn voor zowel casual als meer formele gelegenheden. Deels waar, maar een buiktasje draag je op je buik toch? Een rugtas draag je toch ook niet op je hoofd? 
Boomer opmerking? 


3. Retro-charme: 

Buiktasjes brengen iets van nostalgie met zich mee, waardoor ze onweerstaanbaar zijn voor diegenen die graag kleden volgens de laatste mode uit de jaren 80 en 90.
Kwestie van smaak dus. 

My Daily Favorite - Cognackleurige leren heuptasje - Fantini Pelletteria.webp 61.89 KB


De evolutie van buiktasjes

Maar er blijkt meer. Buiktasjes hebben in de loop der jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan. Begon de buiktas puur als een bescheiden en louter functionele, vaak van een kunstof gemaakte, accessoire: Inmiddels is het dus een stijlvol mode-item, welke zich goed heeft aangepast aan de veranderende behoeften en trends van het publiek. Hier zijn enkele opvallende evoluties:


1. Materialen: 

Buiktasjes werden oorspronkelijk gemaakt van nylon of polyester, maar tegenwoordig vind je ze in allerlei materialen zoals leer, suède en zelfs zijde. Een stuk mooier, dus belangrijk voor de bijgedrage aan hun groeiende populariteit onder modeliefhebbers.


2. Ontwerpen: 

Naast het klassieke ontwerp met één compartiment zijn er nu buiktasjes met meerdere vakken, ritsen en zelfs ingebouwde powerbanks om je telefoon op te laden. De mogelijkheden zijn eindeloos geworden!


3. Merken springen erop in: 

Grote modemerken hebben de potentie van buiktasjes erkend en brengen nu luxe varianten uit met prijskaartjes waar je u tegen zegt! Ook dit heeft absoluut bijgedragen aan het upscale imago van dit eens zo eenvoudige accessoire.


Zijn buiktasjes nog relevant in 2024?

Nu komt het moment waarop we allemaal hebben gewacht: Zijn buiktasjes nog steeds trendy in 2024? Het antwoord is volmondig: Ja! Hoewel trends altijd kunnen veranderen, lijkt het erop dat dit accessoire een waar blijvertje is. En als je nogsteeds niet overtuigd bent, hebben we hier nog een paar zeer overtuigende factoren voor je:


1. Duurzaamheid: 

Buiktasjes hebben bewezen dat ze niet slechts een kortstondige trend zijn. Ze hebben zich al meerdere jaren staande weten te houden en lijken een blijvende waarde te hebben.


2. Milieubewustzijn: 

Net als in voorgaande jaren staat in 2024 duurzaamheid hoog op de agenda. Buiktasjes passen perfect in deze trend, omdat ze minder materiaal vereisen dan traditionele handtassen en daardoor een milieuvriendelijkere keuze zijn.


3. Functionaliteit boven alles: 

Tot slot zullen ongeacht de trends mensen altijd op zoek blijven naar praktische accessoires die het dagelijks leven een stukje makkelijker maken. En ook hier moeten we eerlijk zijn: Buiktasjes bieden nog steeds het ultieme gemak!


Conclusie:

Dus, kunnen buiktasjes anno 2024 nog? Absoluut! Deze veelzijdige accessoires hebben bewezen dat ze meer zijn dan alleen een kortstondige trend. Met hun praktische karakter, stijlvolle ontwerpen en duurzaamheid hebben ze een blijvende plaats veroverd in de wereld van mode en accessoires. Dus ga vooral door met het rocken van je favoriete buiktasje in 2024 en geniet van alle voordelen die dit tijdloze stukje mode je te bieden heeft!


En onthoud: Fashion fades, but style is eternal!

Advertenties