Het interieur van de toekomst

Het interieur van de toekomst

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Philips Hue

Het interieur van de toekomst

Stel je eens voor: je stapt je huis binnen en de verlichting past zich automatisch aan jouw stemming aan. De gordijnen gaan vanzelf open of dicht afhankelijk van de stand van de zon. En alle meubels zijn gemaakt van duurzame, recyclebare materialen. Klinkt als sciencefiction? Dat is het niet! Dit is het interieur van de toekomst dat dichterbij is dan je denkt.


Als moderne huiseigenaar wil je graag met de tijd meegaan. Een huis dat slim, duurzaam en persoonlijk is. Gelukkig biedt de technologie van de toekomst volop mogelijkheden om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Wij nemen je mee langs de belangrijkste interieurtrends voor de komende jaren.

Wist je trouwens dat een slim interieur niet alleen vaak beter is voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid? Ilse van Bewuste Keuzes legt in dit artikel over het aanpassen van je slaapgewoontes uit waarom.

Slimme apparaten in je woonkamer

Slimme, connected apparaten

De basis van het interieur van de toekomst wordt gevormd door het 'Internet of Things'. Apparaten en objecten in huis die verbonden zijn met internet en draadloos met elkaar communiceren. Denk aan slimme thermostaten die zelf de ideale temperatuur bepalen, koelkasten die boodschappen bestellen wanneer iets bijna op is, en deuren die je op afstand kunt openen met je smartphone.


Deze slimme snufjes maken je huis een stuk gemakkelijker en comfortabeler. Nooit meer thuiskomen in een koud huis. Altijd precies weten wat je nog in huis hebt. En handig als je de deur voor iemand op afstand moet opendoen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Duurzame, circulaire materialen

Naast slim, wordt het interieur van de toekomst ook een stuk duurzamer. We zien steeds meer meubels en woonaccessoires gemaakt van gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen. Kasten van sloophout, banken van petflessen, tapijten van gerecycled textiel. Goed voor het milieu én prachtig om te zien!


Ook zie je in toekomstige interieurs meer 'circulaire' producten. Spullen die aan het einde van hun levensduur makkelijk uit elkaar te halen zijn, zodat de materialen opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo blijven grondstoffen optimaal in de kringloop en blijft er minder afval over. Heel toekomstbestendig!


Persoonlijke touch met technologie

Het interieur van de toekomst is niet alleen slim en duurzaam, maar ook persoonlijk. Met behulp van technologie kun je jouw huis helemaal afstemmen op jouw smaak en behoeften. Digitaal behang dat je met één druk op de knop van print kunt veranderen. Meubels die je via een app kunt aanpassen qua kleur en vorm. Of kunstwerken aan de muur die meebewegen op de muziek.


Dankzij deze innovaties hoef je je interieur niet langer statisch in te richten, maar kun je eindeloos variëren en experimenteren. Elke dag een ander sfeertje, precies zoals jij het wilt. Je huis wordt zo een verlengstuk van jezelf.

Jouw huis, jouw toekomst

Slimme apparaten, duurzame materialen, persoonlijke high-tech snufjes: het interieur van de toekomst heeft het allemaal. En het mooie is: veel van deze innovaties zijn nu al beschikbaar of komen binnenkort op de markt. Dus wat let je om alvast een voorproefje te nemen?


Begin bijvoorbeeld eens met een slimme speaker, een paar duurzame woonaccessoires of een connected lamp. Grote kans dat je er snel meer van wilt! Voor je het weet heb jij straks het meest toekomstbestendige interieur van de hele straat. Wedden? 😉


Laat je inspireren door de nieuwste interieurtrends en maak van jouw huis een slim, duurzaam en persoonlijk thuis. Op naar de toekomst!

Advertenties