Gezonde pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken

TEKST Wilma Schoon

BEELD Gabby K

PUBLICATIE 18-01-2025 | 00:00

Gezonde pannenkoeken - My Daily Favorite

Gezonde pannenkoeken voor ontbijt of lunch

Je kent het wel: je staat op en denkt bij jezelf, "Wat zal ik vandaag eens voor ontbijt maken?" Of het is lunchtijd en je hebt geen idee wat je moet eten. Tijd om daar verandering in te brengen! Met deze gezonde pannenkoeken maak je niet alleen je maaltijden interessanter, maar je kunt ook nog eens genieten van een flinke dosis voedingsstoffen. En het mooiste? Ze zijn zo klaar! Laten we deze heerlijke recepten samen ontdekken.


1. Bananenpannenkoekjes

Dit recept is perfect voor een snelle, gezonde start van je dag. Met slechts drie ingrediënten kun je wel 12 pannenkoekjes maken. Klinkt goed, toch?


Ingrediënten

  • - 2 bananen
  • - 3 eieren
  • - Een snufje kaneel (of meer, als je echt van kaneel houdt!)
  • - Optioneel: blauwe bessen voor extra smaak

Neem een mengkom en doe daar de bananen, eieren en kaneel in. Mix alles goed door elkaar met een vork of een mixer. Voeg, als je dat wilt, de blauwe bessen toe aan het beslag voor een fruitige twist. Verhit een beetje olijfolie in de pan en lepel het beslag erin. Zodra de onderkant goudbruin is, draai je ze om en voilà, je hebt heerlijke pannenkoekjes! Serveer ze met stroop, schijfjes banaan of een andere lekkernij naar keuze.


2. Pannenkoekjes met spinazie

Ja, je leest het goed! Spinazie in je pannenkoeken. Dit is een geweldige manier om een extra portie groenten binnen te krijgen. Dit recept is goed voor 14 pannenkoekjes.


Ingrediënten

  • - 150 gram babyspinazie (of meer, als je dat lekker vindt)
  • - 3 bananen
  • - 1 eetlepel bakpoeder
  • - 1 eetlepel citroensap
  • - 1 theelepel vanille-extract
  • - 240 milliliter amandelmelk
  • - 125 gram havermout
  • - Olijfolie

Gooi alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag. Verhit een beetje olijfolie in de pan en schep het beslag erin. Na een paar minuten draaien en voilà, je hebt spinaziepannenkoekjes! Serveer ze met maple siroop en blauwe bessen voor een explosie van smaak.


3. Pannenkoekjes met havermout en bosbessen

Dus, je houdt van bosbessen? Dan zijn deze pannenkoekjes echt iets voor jou! Dit recept is goed voor 6 pannenkoekjes.


Ingrediënten

  • - 150 gram fijne havermout
  • - 2 eieren
  • - 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • - 200 milliliter havermelk
  • - 250 gram bosbessen
  • - 2 eetlepels water
  • - Olijfolie

Mix de havermout, eieren, bakmeel en havermelk in de blender tot een glad beslag. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de pannenkoekjes goudbruin. Maak ondertussen een bosbessensaus door de bosbessen met het water te koken in een pan gedurende ongeveer 10 minuten. Serveer de pannenkoekjes warm met de bosbessensaus en geniet!


Met deze drie heerlijke recepten voor gezonde pannenkoeken kun je elke ochtend of middag iets nieuws proberen. Of je nu houdt van zoet, hartig of een combinatie van beide, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van je zelfgemaakte pannenkoeken. En wie weet, misschien worden ze wel een vast onderdeel van je dagelijkse routine! Eet smakelijk!


Advertenties