El Correo

El Correo

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Netflix

El Correo

Heb je zin om je weekend af te sluiten met een spannende Spaanse thriller? Dan hebben we goed nieuws voor je! Onze held uit Entrevías, rechercheur Ezequiel, gespeeld door de fantastische Luis Zahera, kruipt in deze gloednieuwe film weer in de rol van politieagent. Ditmaal trekt hij ten strijde tegen corruptie binnen het ambtelijk appararaat en grootschalige fraude. 


Een ambitieuze jongen uit Vallecas

Het verhaal begint in 2002, wanneer Spanje de euro invoert. Iván, een ambitieuze jongen uit Vallecas, start zijn avontuur als valetmedewerker bij een luxe golfclub in Madrid. Per toeval én door handig te handelen komt hij in Brussel terecht, waar hij al snel begint als koerier voor een organisatie die zich bezighoudt met witwassen. Iván vervoert aktetassen naar Brussel en Genève, maar hij wil meer. Zijn ambitie drijft hem naar de Costa del Sol, waar het grote zwarte geld stroomt.


Omringd door corruptie en maffia

Eenmaal aangekomen op de Costa del Sol, belandt Iván in een wereld vol bouwondernemers, corrupte politici, bankiers, atleten en zelfs de Chinese maffia. Hij wil zijn deel van de taart en laat zich meeslepen in een web van intriges en gevaarlijke deals. Maar zoals we allemaal weten, komt hebzucht vaak met een prijs. Zal Iván in staat zijn om de verleidingen van het snelle geld te weerstaan, of zal hij ten prooi vallen aan zijn eigen ambities?


Rechercheur Ezequiel op jacht

En daar doet onze held, "rechercheur Ezequiel", zijn intrede in het verhaal. Luis Zahera kruipt weer in de huid van politieagent en gaat op jacht naar de waarheid. Met zijn scherpe instincten en vastberadenheid, zal inspecteur Roig, zoals ie in deze film heet, alles op alles zetten om de corruptie en het witwassen bloot te leggen. Maar de weg naar gerechtigheid is bezaaid met gevaren en onverwachte wendingen. Zal onze held erin slagen om Iván en zijn handlangers te ontmaskeren?


Gebaseerd op waargebeurde feiten

Wat deze thriller extra fascinerend maakt, is dat het verhaal gebaseerd is op het enorme corruptieschandaal dat Spanje tussen 2001 en 2009 teisterde. Hoewel de personages fictief zijn, weerspiegelen ze de realiteit van een tijdperk waarin hebzucht en machtsmisbruik hoogtij vierden. Deze serie biedt ons een unieke kijk op de duistere kant van de Spaanse samenleving en de gevolgen van ongebreidelde ambitie.


De 142 minuten vliegen voorbij!

Deze nieuwe Spaanse thriller is echt niet de spannendste die je ooit gezien hebt, maar hij kijkt ongelofelijk leuk weg.
Het feit dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten, geven de film het extra sausje. We hebben de 142 minuten durende thriller dan ook in 1 ruk afgekeken. We zijn heel benieuw naar jullie mening en zien die dan ook graag op onze socials terug!


Veel plezier!

Advertenties