Drie fietstochten met zeezicht

Drie fietstochten met zeezicht

TEKST Roos de Jager

BEELD atlantischekustfrankrijk/liebmanagment

Drie fietstochten met zeezicht: Ontdek de schatten van de Franse Atlantische kust


Heb jij zin in een actieve vakantie vol avontuur en prachtige landschappen? Dan is de Franse Atlantische kust echt iets voor jou! Tussen La Baule-Guérande in het noorden en Hendaye aan de Frans-Spaanse grens liggen gevarieerde fietsroutes die je meenemen langs ruige kustgezichten en schilderachtige dorpjes. Of je nu kiest voor de bekende Vélodyssée of de gloednieuwe Vélidéale, één ding is zeker: je gaat genieten van maximaal fietsplezier!


1. La Vélocéan: Ontdek de verborgen parels van Loire-Atlantique


Klaar voor een fietstocht vol verrassingen? Dan is de 148 kilometer lange "Vélocéan" route perfect voor jou. In vijf etappes van 16 tot 30 kilometer fiets je langs de onbekende parels van het departement Loire-Atlantique. Van de bruisende havenstad Saint-Nazaire tot het romantische schiereiland Le Croisic en de indrukwekkende stadsmuren van Guérande, deze route heeft het allemaal. En het beste nieuws? De route is grotendeels vlak, dus ook geschikt voor gezinnen!


mydailyfavorite-fietsroutecapferret

Fietsavontuur over Cap-Ferret in de Gironde


Met zijn zacht glooiende heuvels, uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpjes trekt de Gironde fietsers aan als een magneet. De populaire route over Cap Ferret is 32,6 kilometer lang en voert je langs de indrukwekkende Dune du Pilat, het hoogste duin van Europa. Onderweg kun je stoppen voor een lekkere lunch in een van de oesterkweekdorpen en vissershutten. En vanaf de 258 treden hoge vuurtoren aan het uiterste zuiden van Cap Ferret heb je een adembenemend uitzicht. Wat wil je nog meer?


mydailyfavorite-fietsrouterhune

De nieuwe fietsroute Rhune: een onvergetelijke rit door Frans Baskenland


Last but not least: de gloednieuwe fietsroute Rhune in Frans Baskenland. Deze schilderachtige route loopt door de vallei van de rivier de Nivelle, langs weelderige groene heuvels en traditionele Baskische huizen. Onderweg kun je stoppen in het dorpje Ascain voor een welverdiende pauze, voordat je de laatste etappe aanvangt: de makkelijke klim naar de Col de St. Ignace. Vanaf hier kun je eventueel de tandradbaan nemen naar de top van de berg La Rhune voor een spectaculair uitzicht. Of fiets door naar Sare, een van de mooiste dorpen van Frankrijk!


Kortom, de Franse Atlantische kust heeft alles in huis voor een onvergetelijke fietsvakantie. Van uitdagende kusttochten tot idyllische ritten door bossen en heuvels, hier kom je volledig tot rust. Dus waar wacht je nog op? Stap op die fiets en ontdek de schatten van de Atlantische kust!


Advertenties