Dit weekend gaan we uit in Duitsland

Dit weekend gaan we uit in Duitsland

TEKST Ferris ter Meer

BEELD Ferris ter Meer

Maschseefest in Hannover

Dat Duisters van een feestje houden is maar weer eens goed te zien in dit enorme openluchtfestival aan de Maschsee-meer in Hannover. Vanaf vandaag kun je nog 9 dagen genieten van live optredens van topartiesten op de diverse podia. Laat je verrassen door straattheater en kunstenaars. Of doe lekker een dansje op de pompende beats van de DJ's.  
Trek gekregen van al dat feesten? Geen nood! Je vindt er uiteraard talloze kraampjes met heerlijke hapjes en drankjes.

Het Maschseefest is een gratis evenement voor jong en oud. Neem dus gerust al je familie en vrienden mee om samen een toptijd te beleven aan de oevers van dit idyllische meer. Maar let op: Ons niet de schuld geven als je diep in de nacht nog staat! 


My Daily Favorite - Citybeach op het An der Lilieplein in Hildesheim!

Citybeach Hildesheim

Toch meer opzoek naar iets rustigers? Ga dan naar het Citybeach op het An der Lilieplein in Hildesheim! Als je niet eerder een oase hebt gezien, vind je 'm hier.
Overdag sportief aan de slag met Cornhole of Kanjam en in de avond een beetje relaxen met een goeie cocktail in een comfortabele ligstoel en bijkletsen met je vrienden.
Wat een ontzettend toffe plek om tussen de wuivende palmbomen met lekker zacht zand tussen je tenen te genieten van een heerlijk zwoele zomerse avond. En neem gerust je kids mee als je wilt. Bij de strandkraam kunnen ze allerlei speelgoed lenen om naar hartenlust zandkastelen te bouwen.
Citybeach Hildesheim is echt een aanrader. En misschien wel net zo leuk als onze eigen stadsstranden. Meer info over de activiteiten van Citybeach vind je trouwens hier!


Culinair genieten in Wolfenbüttel

Als je de tijd hebt kunnen we je zonder meer een bezoek naar het nabijgelegen Wolfenbüttel adviseren. Hier vind je een geweldig openluchtpodium waar artiesten van over de hele wereld gratis optreden. Een unieke kans dus om kennis te maken met internationale cultuur. 
Wist je trouwens dat het ijs- en ijskoude drankje Jägermeister hier zijn oorsprong vindt? Deze lekkere likeur is -terecht - de trots van Wolfenbüttel!

Uitgaan in Berlijn

Het Berlijnse nachtleven

Heb jij ondertussen wel genoeg cultuur gesnoven en ben je toe aan een nachtje keihard clubben? Dan is er wat ons betreft maar één stad waar je maximaal aan je trekken komt: Berlijn! 
Deze stad barst werkelijk van de toffe barretjes, de stoere clubs, maar ook de gezelligste straatfeesten. En niet alleen in de zomer: In Berlijn is uitgaan 365 dagen per jaar een feest! 
De sound van de stad is uniek. Jazz aan de ene kant, techno aan de andere kant. En alles wat er tussenin zit. Keuzestress? Niet nodig? Aan sluitingstijden doen ze in Berlijn niet echt, dus je kunt je het klokje rond vermaken.


Waar in Berlijn moet ik zijn?

In Oost-Berlijn vind je by far de meeste clubs. De wijken Friedrichshain, Kreuzberg, Mitte en NeuKölln en  zijn de epicentra van het Berlijnse uitgaansleven.

Friedrichshain is een wijk dat zonder twijfel bekend staat om zijn ruige en onconventionele uitgaansscène. De meeste clubs vind je dan ook hier in voormalige fabrieken en industriepanden. Rauwer vind je het niet. De bekendste club van deze wijk is zonder twijfel de Berghain. Als je een echte techno liefhebber bent, is dit dan ook de plek waar je absoluut geweest moet zijn!
Uitgedanst? Loop ff het reggaestrand van YAAM op en kom tot rust in een fatboy of hangmat met een koud biertje. 
 
Direct naast Friedrichshain vind je Kreuzberg: Een wijk met een goede mix van clubs, gezellige bars en creatieve ruimtes. De wijk heeft een gezellige multiculturele sfeer en staat bekend bovendien om zijn levendige straatkunst. Club Watergate is naar onze mening de bekendste club van deze wijk.

De wijk Mitte is het daadwerkelijke centrum van Berlijn en biedt een goeie mix van chique clubs en dito bars. Hoewel het nachtleven hier veel meer high-end is, voel je je er wel snel thuis. Geen arrogantie, maar gezelligheid in stijl. De Tresor is onze favoriete club in deze wijk.

Tot slot nog even Neukölln: De sfeer in deze wijk kan je het best als hip en relaxt omschrijven. Wel is de gemiddelde leeftijd hier wat jonger. Met name in de  Weserstraße vind je veel leuke en gezellige barretjes!


Weekendje Duitsland

Met al deze tips heb je eigenlijk niks anders te doen dan vanmiddag nog in de auto of de trein te stappen en richting het oosten te rijden. Je kent ons: My Daily Favorite houdet ervan om te genieten. Zelfs zo last-minute nog.
Laat je ons op onze socials weten waar je bent geweest? Foto's zijn altijd welkom! Viel Spaß!

Advertenties